Εργαζόμενοι στα πεντάμηνα: Πέτυχαν με τον αγώνα τους την ικανοποίηση των αιτημάτων τους



5mhnaΑνακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ Ν. Αττικής

Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα για την ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων ήρθαν για τους εργαζόμενους στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (πεντάμηνα) μετά την οργάνωση του αγώνα τους και τις συνεχόμενες κινητοποιήσεις που έκαναν έχοντας στο πλευρό τους το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Στην ανακοίνωσή του το κλαδικό συνδικάτο και αναφερόμενο στις εξελίξεις σημειώνει: «Με την οργάνωση του αγώνα μας μέσα από τις Επιτροπές στους δήμους, τις κατά τόπους παρεμβάσεις μας τόσο στις Δημοτικές Αρχές αλλά και στους τοπικούς ΟΑΕΔ , αλλά και τη δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 4-9-2015 του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής μαζί με τους εργαζόμενους στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, ήρθαν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.

Με εγκύκλιο του το υπουργείο με αρ. πρωτ. 414/9-9-2015 διευκρινίζει:

Α) Ότι οι εργαζόμενοι στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (5μηνα) οι οποίοι υπέστησαν εργατικό ατύχημα συνεχίζουν να αμείβονται χωρίς καμία διακοπή και χωρίς υποχρέωση να αναπληρώσουν τις ημέρες κατά τις οποίες απουσιάζουν λόγω του εργατικού ατυχήματος από τη θέση που έχουν τοποθετηθεί.

Β) Ότι σε καμία περίπτωση δεν αναστέλλονται οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις των επιβλεπόντων φορέων, καθώς και οι θεμελιώδεις έννοιες της εργατικής νομοθεσίας και της προστασίας των εργαζομένων. Δηλαδή ότι και οι εργαζόμενοι των προγραμμάτων έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους εργαζόμενους (άδειες κανονικές και αναρρωτικές, μέσα ατομικής προστασίας κλπ.).

Γ) Ότι οι εργαζόμενοι στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (5μηνα) ακολουθούν το ίδιο ωράριο με το μόνιμο προσωπικό.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής την Πέμπτη 10/9/2015 ξανά πραγματοποίησε και νέα παρέμβαση αποσπώντας από την ηγεσία του υπουργείου τη δέσμευση ότι θα καταβληθεί άμεσα το σύνολο των μισθών στους εργαζόμενους στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας με την προϋπόθεση ότι έχουν σταλεί τα παρουσιολόγια από τους δήμους στον ΟΑΕΔ ».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός