Εκλογές στην Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων – Σε ενίσχυση της καλεί η Δημοκρατική Αγωνιστική Ενότητα Πλοιάρχων



kalesma-daepΣε ψήφιση των αγωνιστών ναυτίλων πλοιάρχων καλεί η «Δημοκρατική Αγωνιστική Ενότητα Πλοιάρχων – ΔΑΕΠ», μπροστά στις εκλογές που θα διεξαχθούν, από 1η Οκτώβρη ως 10 Δεκέμβρη, στην Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού. (Διαβάστε την ανακοίνωση ΕΔΩ)

Η ΔΑΕΠ καλεί σε ενίσχυσή της, τονίζοντας ότι «είναι αγωνιστική συσπείρωση ναυτίλων πλοιάρχων, που με την συμμετοχή μας στις αρχαιρεσίες της ΠΕΠΕΝ, με τη δράση μας στα καράβια, μαζί με τους άλλους κλάδους του ταξικού εργατικού κινήματος της ΝΣΚ – ΠΑΜΕ, αγωνιζόμαστε για την ικανοποίηση των διεκδικήσεων του κλάδου, για να ακουστεί η φωνή των ναυτίλων πλοιάρχων, των σπουδαστών από τις ΛΕΝ, των συνταξιούχων.

Αγωνιζόμαστε κόντρα στους εφοπλιστές, την αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων του κεφαλαίου, της ΕΕ, διεκδικώντας τον πλούτο που παράγουμε, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες της ναυτεργατικής – λαϊκής οικογένειας.

Δίνουμε τη μάχη για να σπάσουμε τον εναγκαλισμό του Δ.Σ. της Ένωσης Πλοιάρχων από την εργατική αριστοκρατία των εργοδοτικών – κυβερνητικών συνδικαλιστών με τους εφοπλιστές.

Το ΔΣ της ΠΕΠΕΝ και σε αυτή την τετραετή θητεία του, έβαλε πλάτη, στήριξε τα συμφέροντα των εφοπλιστών, την ένταση της εκμετάλλευσης των πλοιάρχων και γενικότερα των ναυτεργατών. Είναι χρεοκοπημένο στις συνειδήσεις των ναυτίλων πλοιάρχων».

Στο χέρι μας είναι να σταματήσουμε την εκφυλιστική πορεία της ΠΕΠΕΝ, να αναπτύξουμε δράση ανάκτησης απωλειών και διεύρυνσης των δικαιωμάτων μας, τονίζει η Δημοκρατική Αγωνιστική Ενότητα Πλοιάρχων.

«Φτάνει πια. Τώρα χρειάζεται οι πλοίαρχοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Σας καλούμε να ψηφίσετε εσείς…, είτε αυτοπρόσωπα είτε από το καράβι, με το ψηφοδέλτιο που πρέπει να σας έρθει στο σπίτι μέσα στον Σεπτέμβρη…

Να αγωνιστούμε μαζί με τη ΔΑΕΠ για να μην επιτρέψουμε στους εκπροσώπους των εφοπλιστών για άλλη μια φορά να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα με νόθες διαδικασίες.

Διεκδικούμε:

  • Κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων.
  • Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.
  • Κάλυψη όλων των απωλειών.
  • Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων.
  • Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων.
  • Αλλαγή του καταστατικού της ΠΕΠΕΝ και της ΠΝΟ με την εφαρμογή της απλής αναλογικής για την εκλογή του ΔΣ της ΠΕΠΕΝ και των αντιπροσώπων, στην ΠΝΟ, το ΕΚΠ και τη ΓΣΕΕ».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός