Νόθο το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης – Παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων



ΓΡΑΝΑΖΙ ΠΑΜΕ ΛΟΓΟΤο νόθο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, που πραγματοποιείται με συσχετισμούς που διαμορφώθηκαν με ένα σώμα αντιπροσώπων αμφιλεγόμενο και με παραβίαση στοιχειωδών κανόνων τήρησης της όποιας νομιμότητας, καταγγέλλει η «Εργατική Ταξική Ενότητα» (ΠΑΜΕ) και δηλώνει ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να το ακυρώσει στην πράξη, για να μην το νομιμοποιήσει στη συνείδηση της εργατικής τάξης της περιοχής.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν σήμερα το απόγευμα και οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης θα γίνουν στις 26 Σεπτέμβρη.

Μέσα από συνέντευξη Τύπου που έδωσαν την Τρίτη, οι εκπρόσωποι της «Εργατικής Ταξικής Ενότητας» και του ΠΑΜΕ παρουσίασαν στοιχεία με βάση τα οποία στηρίζουν τις καταγγελίες τους. Έτσι ενδεικτικά ανέφεραν, ότι σε σύνολο 21 σωματείων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, δεν υπάρχει πρακτικό εκλογής εφορευτικής σε 11 και σε 1 είναι ελλιπές, σε 2 δεν υπάρχει πρακτικό αρχαιρεσιών, σε 17 δεν υπάρχει μητρώο μελών, σε 21 δεν υπάρχει κατάσταση ψηφισάντων εφορευτικής επιτροπής και σε 1 δεν υπάρχει κατάσταση ψηφισάντων για τα όργανα.

Τα στελέχη του ΠΑΜΕ και της «Εργατικής Ταξικής Ενότητας» σημείωσαν, ότι η απερχόμενη διοίκηση του ΕΚΚ, ορκισμένοι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές, δεν θέλουν ένα συνέδριο γόνιμο και νόμιμο, όπου θα χαράξει την γραμμή σύγκρουσης με την κυβέρνηση και την εργοδοσία. Για αυτόν τον λόγο, φρόντισαν να διαμορφώσουν νόθους συσχετισμούς.

Επίσης, παρουσίασαν το σχέδιο και πλαίσιο πάλης του ΠΑΜΕ για το επόμενο διάστημα με στόχο την οργάνωση του αγώνα της εργατικής τάξης, για τα καθημερινά προβλήματα, στο εργοστάσιο, στο γραφείο, του αγώνα ενάντια στα 2 προηγούμενα μνημόνια, καθώς επίσης και στο τρίτο ακόμα πιο βάρβαρο μνημόνιο Τσίπρα, που τσακίζουν τη ζωή του λάου μας. Όπως είπαν, επίκεντρο αυτού του αγώνα για το ΠΑΜΕ και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι η υπογραφή ΣΣΕ, η απλήρωτη δουλειά, οι μισθοί και οι συντάξεις πείνας, η τρομοκρατία στους τόπους δουλειάς, η φοροληστεία, την αλληλεγγύη κλπ.

Τέλος, απηύθυναν κάλεσμα προς τους αντιπροσώπους που συμμετέχουν στο συνέδριο, να γυρίσουν την πλάτη τους στο ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ και όσων άλλων θα συμμετέχουν σε αυτό, να γυρίσουν την πλάτη σε κάθε τι διεφθαρμένο που εκφράζει το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ στο συνδικαλιστικό κίνημα της Πιερίας, να συσπειρωθούν με το ψηφοδέλτιο της «Εργατικής Ταξικής Ενότητας» που χρόνια τώρα με συνέπεια αγωνίζεται ενάντια στους εκμεταλλευτές μας και τις κυβερνήσεις τους, προβάλλοντας τα σύγχρονα δικαιώματα της εργατικής τάξης.

Όπως είπαν, η επομένη διοίκηση πρέπει να βρει αποδυναμωμένο τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό για να χαλάσουμε τα σχέδια της εργοδοσίας.

Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν η «Εργατική Ταξική Ενότητα» βγει ισχυρή από το συνέδριο, ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν ένα ακόμα αποκούμπι, στη νέα διοίκηση του Εργατικού Κέντρου για να μη χαθούν ξανά άλλα τρία χρόνια, όπου ο εργοδοτικός συνδικαλισμός θα ενεργεί χωρίς εμπόδιο.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός