Το πόρισμα επιστρέφεται ως κουρελόχαρτο



Το γιγαντοπανό στην πρόσοψη του υπουργείου ΕργασίαςΣε ανακοίνωση που εξέδωσε για το πόρισμα της «Επιτροπής σοφών», το ΠΑΜΕ σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Το ΠΑΜΕ επιστρέφει ως κουρελόχαρτο το σημερινό πόρισμα της «Επιτροπής σοφών» και καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες να πάρουν αγωνιστική θέση μάχης ενάντια στην ισοπέδωση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να απαλλαχτούν το κράτος και τα μονοπώλια από το κόστος της Κοινωνικής Ασφάλισης, έτσι ώστε να θωρακιστεί και να πολλαπλασιαστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου. Την παραδίδουν στα αρπαχτικά των ασφαλιστικών εταιρειών και των επιχειρηματιών της Υγείας. Επιδιώκουν να μεταφέρουν για μια ακόμα φορά τη νέα λεηλασία των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων πάνω στις πλάτες των εργαζομένων, των νέων και των συνταξιούχων.

Οι νέες αντιασφαλιστικές προτάσεις να μείνουν στα χαρτιά! Καμία συνδικαλιστική οργάνωση δεν επιτρέπεται να μείνει θεατής, να μην πάρει σαφή και κατηγορηματική θέση ενάντια στο νέο έγκλημα. Καλούμε τα σωματεία μέσα από τα ΔΣ, τις ΓΣ και τις συλλογικές τους διαδικασίες να γυρίσουν τον κόσμο ανάποδα. Να μη μείνει εργαζόμενος, νέος , συνταξιούχος που δε θα μάθει για το σχεδιασμό διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης. Να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο στις 22 Οκτώβρη, να προετοιμαστούμε για πιο σκληρούς αγώνες, για απεργία στις 12 Νοέμβρη».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός