Πίεζαν καθαρίστριες να μην απεργήσουν!



ergatiko-kentro-larisas-logoΤον πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Νομού Λάρισας για την επίθεση εκφοβισμού που εξαπέλυσε εναντίον των συμβασιούχων στην καθαριότητα σχολείων, προκειμένου να μη συμμετάσχουν στην 24ωρη γενική απεργία στις 12 Νοέμβρη.

Στην ανακοίνωση – καταγγελία το ΕΚ Λάρισας αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Θωμάς Δαούλας, «δυο μέρες πριν την απεργία τούς κάλεσε για την υπογραφή των συμβάσεων τους, λέγοντάς τους ότι «δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν απεργία»».

Επίσης το ΕΚ αναφέρει ότι «συνέπεια των κατευθύνσεων της δημοτικής αρχής ήταν να υπάρξουν την ημέρα της απεργίας περιστατικά απροκάλυπτων εκβιασμών, τόσο από τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου, όσο και από διευθύνσεις σχολικών μονάδων, φτάνοντας στο σημείο να απειλούν εργαζόμενους ότι θα καταγγείλουν τη σύμβασή τους, πράγμα που ισοδυναμεί με απόλυση».

«Το θράσος και η προκλητικότητα των νυν και πρώην κυβερνητικών συνδικαλιστών, όπως του κ. Δαούλα, δεν έχει όρια. Έτσι αφού υπηρέτησαν για χρόνια τη συνδικαλιστή παράταξη της ΠΑΣΚΕ, βάζοντας πλάτη για να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, τώρα καμώνονται τους «αριστερούς» (περιδιαβαίνοντας μάλιστα την ημέρα της απεργίας στις συγκεντρώσεις), στηρίζοντας το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για «μαζική συμμετοχή στην απεργία», ενώ παράλληλα, όχι μόνο υπονόμευαν την απεργία, αλλά και εκφόβιζαν με κάθε τρόπο και μέσο τους εργαζόμενους για να μην απεργήσουν. Θαυμάστε τις πρακτικές των δήθεν φιλεργατικών στελεχών της δημοτικής αρχής Λαρισαίων που δεν χάνουν ευκαιρία να επιτεθούν στους εργατικούς αγώνες ακόμα και με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο προκειμένου να βάλει πλάτη για να στηρίξει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ενώ διοργανώνει εκδηλώσεις για να τιμήσει την εξέγερση του Πολυτεχνείου καταπατά στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα», αναφέρει το Εργατικό Κέντρο.

Επίσης,  χαιρετίζει τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων που στις 12 Νοέμβρη δήλωσαν απεργία στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου και ένωσαν τη φωνή τους με τους χιλιάδες εργαζόμενους στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στην κεντρική πλατεία ενάντια στο 3ο μνημόνιο και τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος.

Καλεί τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των δημοσίων σχολείων «που τους οφείλονται ακόμα δεδουλευμένα από την περυσινή σχολική χρόνια να συσπειρωθούν στο κλαδικό τους σωματείο για να διεκδικήσουν μια ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα. Με την οργάνωση και τον αγώνα τους όλοι μαζί μπορούν να τους σταματήσουν, όπως απέτρεψαν τις μειώσεις μισθών κατά 70% και επέβαλαν την ανανέωση των συμβάσεων. Τώρα πρέπει να κλιμακώσουν τον αγώνα τους για πλήρη και σταθερή εργασία με μόνιμη δουλειά για όλους».

Καλεί τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών και Γονέων να πάρουν θέση στο πλευρό των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων και να καταδικάσουν τέτοιου είδους μεθοδεύσεις που θυμίζουν τις πλέον σκοτεινές περιόδους της ιστορίας.

«Το δικαίωμα στην απεργία αποτελεί κατάκτηση της εργατικής τάξης και δικαίωμα κάθε εργαζόμενου, δηλώνουμε ότι σε κάθε περίπτωση το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα το περιφρουρήσει απέναντι σε κάθε αυταρχική ενέργεια», τονίζει.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός