Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Στο πλευρό των σπουδαστών των δημοσίων ΙΕΚ



oikodomoi-agonasΤην πλήρη στήριξή του, στους σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ που πασχίζουν να μορφωθούν, ενώ τα ΙΕΚ είναι ακόμα κλειστά, εκφράζει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει:

«Μέσα στα πλαίσια της συνολικότερης κρίσης και της κατάστασης, που βιώνουμε εμείς και τα λαϊκά νοικοκυριά, με τη φτώχεια και την ανεργία να καλπάζουν στον κλάδο των κατασκευών, με τους νέους συναδέλφους μας να μην έχουν μεροκάματο και κανένα δικαίωμα, η κυβέρνηση δίνει εκατομμύρια στις τράπεζες και τα κόβει και από την Παιδεία στην οποία δίνει ψίχουλα.

Είναι κοροϊδία για μας και τις οικογένειές μας να ερχόμαστε αντιμέτωποι με όλα αυτά τα προβλήματα, και τα παιδιά μας να πασχίζουν να μορφωθούν, και να είναι κλειστά μέσα Νοέμβρη τα δημόσια ΙΕΚ.

Το μόνο που νοιάζει την κυβέρνηση και τους κεφαλαιοκράτες είναι τα παιδιά μας να δουλεύουν τσάμπα στις πρακτικές τους, χωρίς δικαιώματα, με σκυμμένο το κεφάλι για να κερδίζουν παραπάνω χρήματα αυτοί, από τον κόπο των νέων σπουδαστών.

Εκεί θα μας βρουν αντιμέτωπους στο πλευρό των σπουδαστών.

Το συνδικάτο εκφράζει την πλήρη στήριξή του στους σπουδαστές και στα δικαιώματά τους, αιτήματα που μας αφορούν, σαν γονείς και εργαζόμενους, και έχουν πέρα για πέρα την υιοθέτησή μας, όπως:

– Άμεση έναρξη του εξαμήνου.

– Καμιά απουσία σε εργαζόμενους σπουδαστές, σε περίπτωση αναπληρώσεων, τις ώρες που εργάζονται.

– Κατάργηση της εγκυκλίου για την υποχρεωτική δωρεάν πρακτική. Δε δουλεύουμε τσάμπα! Πρακτική άσκηση ενταγμένη οργανικά στη μάθηση, Ασφάλιση και πλήρεις αποδοχές με βάση το κατώτερο μεροκάματο του ανειδίκευτου εργάτη.

– Ούτε ένα ευρώ από τη τσέπη μας για αναλώσιμα, βιβλία.

– Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για αναβάθμιση των σπουδών.

– Πάσο για δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς»

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός