Να ανακληθούν οι απολύσεις στο ορυχείο Αχλάδας



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Τη συμπαράστασή του στο δίκαιο πολυήμερο αγώνα των εργαζόμενων στο ορυχείο Αχλάδας, που είναι αποτέλεσμα των 35 διαθεσιμοτήτων και 6 απολύσεων στις οποίες προχώρησε η κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ – ΑΚΤΩΡ, εκφράζει το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια.

«Είναι προκλητική η θέση της εταιρίας ότι προχώρησε στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις ώστε να οδηγήσει τους εργαζόμενους σε κινητοποιήσεις για να πιεστεί η ΔΕΗ Α.Ε να διαπραγματευτεί καλύτερους όρους στη μεταξύ τους σύμβαση. Εκμεταλλεύεται την ανάγκη των εργαζόμενων για μεροκάματο και τους μετατρέπει σε όχημα για να διασφαλίσει μεγαλύτερα κέρδη. Δεν φτάνει η εκμετάλλευση που υποβάλλει τους εργαζόμενους με τους μισθούς πείνας, τις απλήρωτες υπερωρίες κ.α. τώρα τους απειλεί με την ανεργία και την πείνα για να προωθήσει τα συμφέροντα της» σημειώνει.

Το Σωματείο στηλιτεύει όσους συμφώνησαν και συμφωνούν με την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου από ιδιώτες και την ιδιωτικοποίηση του κλάδου της ηλεκτρικής ενέργειας και τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις συνέπειες και υποκριτικά στηρίζουν τον αγώνα των εργαζομένων.

«Η ΔΕΗ ΑΕ και η κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ – ΑΚΤΩΡ μόνο στόχο έχουν τη μεγιστοποίηση του κέρδους τους. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τη μείωση των μισθών, την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, την αλόγιστη εκμετάλλευση του περιβάλλοντος κ.α. προσθέτει και καλεί τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ ΑΕ (μόνιμους , οκταμηνίτες, εργολαβικούς), το λαό της περιοχής να εκφράσει έμπρακτα και με κάθε τρόπο την συμπαράσταση τους στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων μακριά από τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας και της ΔΕΗ ΑΕ.

«Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των εργαζόμενων και του λαού» τονίζει και απαιτεί την άμεση και χωρίς καθυστερήσεις επιστροφή του συνόλου των εργαζομένων στην δουλειά.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός