ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ Μεγάλη η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη



Logo PAME2Με την πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους,  έξω από το υπουργείο, ο Κωστάς Ηλιού, μέλος της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην παρουσία των Ατόμων με Αναπηρία χαιρετίζοντας τον αγώνα που δίνουν για την επιβίωση και για καλύτερες συνθήκες ζωής.

Η πορεία ξεκίνησε νωρίτερα από το άγαλμα Βενιζέλου και με συνθήματα όπως «Απλήρωτη δουλειά – απολυμένοι εργάτες, έτσι πλουτίζουν οι κεφαλαιοκράτες» αλλά και συνθήματα ενάντια στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης και στους πλειστηριασμούς διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης (Δείτε ΕΔΩ βίντεο)

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία των Ατόμων με Αναπηρία που συσπειρώνονται στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, οι οποίοι νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο ΙΚΑ με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Μιλώντας στη  μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο Άγαλμα του Βενιζέλου, ο Κυριάκος Τσιαούσης, μέλος της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού, ανάμεσα σε άλλα τόνισε ότι «η αναμέτρηση με το φόβο κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία και τους όποιους ενδοιασμούς μπορούν να σταθούν εμπόδιο στην οργάνωση της πάλης, είναι το πρώτο και πλέον απαραίτητο βήμα που θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την από εδώ και πέρα πορεία».

Στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία συμμετείχαν σωματεία εργαζομένων που βρέθηκαν ή βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ και Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός