Το ΠΑΜΕ «σφράγισε» την απεργία σε όλη τη χώρα



 

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

Μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ έγιναν χτες σε όλη τη χώρα. Σε πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης, ξεχώρισε η παρουσία των αγροτών, αλλά και η παρουσία των εργαζομένων στα «πεντάμηνα», όπως στην Κατερίνη, των υγειονομικών, όπως στη Δράμα. Στην Ξάνθη, συμμετείχαν οι εργαζόμενοι της γαλακτοβιομηχανίας «ΡΟΔΟΠΗ ΑΕ» και της επιχείρησης ιματισμού «ΚΟΜΟΤΕΞ», που βρίσκονται αντιμέτωποι με την επίθεση της εργοδοσίας.

 Στη Θεσσαλία, απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών (Λάρισα, Βόλος, Τρίκαλα, Καρδίτσα), καθώς και σε άλλες έξι μικρότερες πόλεις (Φάρσαλα, Ελασσόνα, Αλμυρός, Σκιάθος, Σκόπελος, Καλαμπάκα). Στις συγκεντρώσεις ιδιαίτερο «χρώμα» έδωσε η παρουσία αγροτών. Στην Καρδίτσα, αμέσως μετά την απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ επισκέφτηκε το μπλόκο των αγροτών που μόλις είχε στηθεί στο Δέλτα, για να εκφράσει αγωνιστική συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα τους.

«Δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε» ήταν το μήνυμα που έστειλαν σωματεία, φορείς, εργαζόμενοι και νεολαία στην Πάτρα, ενώ στα Γιάννενα, η μάχη της απεργίας ξεκίνησε από τα χαράματα, στα εργοστάσια της «ΠΙΝΔΟΥ» και της «Γενικής Ανακύκλωσης» και συνεχίστηκε στη συγκέντρωση και την πορεία, με τους εργάτες της «Γενικής Ανακύκλωσης» στην κεφαλή της.

 

ΣΑΜΟΣ
ΣΑΜΟΣ

Στο Αγρίνιο, ηχηρό «παρών» έδωσαν και οι αγρότες με τα τρακτέρ τους. Απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν στην Ηγουμενίτσα και την Πρέβεζα. Τη δική τους «σφραγίδα» έβαλαν στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στη Χαλκίδα οι εργαζόμενοι στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις «Ζούρα». Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κάλεσαν τους απεργούς να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, συγκεντρώνοντας οικονομική βοήθεια την Κυριακή, στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας.

 

Εξω από το εργοστάσιο της «Ανακύκλωσης» κατέληξε η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ στη Ρόδο η πορεία σταμάτησε στα γραφεία της Ενωσης Ξενοδόχων, όπου διαβάστηκε και θυροκολλήθηκε ψήφισμα των απεργών, με το οποίο καταδικάζουν τη σύμβαση – «λαγό» για τις αξιώσεις των ξενοδόχων που υπέγραψε ο πρόεδρός της για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία του. Στη Λευκάδα, με αφορμή την απεργιακή κινητοποίηση, αναδείχτηκαν τα σοβαρά προβλήματα μετά το σεισμό, τα κενά και οι ελλείψεις στο νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του νησιού.

 

ΧΑΛΚΙΔΑ
ΧΑΛΚΙΔΑ

 

ΣΕΡΡΕΣ
ΣΕΡΡΕΣ

 

ΑΓΡΙΝΙΟ
ΑΓΡΙΝΙΟ

 

ΛΑΡΙΣΑ
ΛΑΡΙΣΑ

 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός