Στο υπουργείο Εργασίας αύριο οι μεταλλεργάτες



Διεκδικούν έκτακτη οικονομική ενίσχυση και άλλα μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας οργανώνει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, αύριο Τετάρτη, στις 12 μ. Η προσυγκέντρωση έχει οριστεί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Βασικό αίτημα είναι η χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 1.000 ευρώ σε όλους τους ανέργους.

 Οι μεταλλεργάτες διεκδικούν ακόμα: Να πληρωθούν παντού τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους μεταλλεργάτες. Απαγόρευση διακοπών ρεύματος σε οικογένειες με ανέργους. Μείωση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για όλους 50%. Διαγραφή τόκων και πάγωμα όλων των μορφών δανείων στους ανέργους. Επίδομα ανεργίας για όλο το διάστημα ανεργίας. Ο χρόνος ανεργίας να προσμετράται ως συντάξιμος χρόνος.

Οπως σημειώνει το Συνδικάτο στο κάλεσμα, «χιλιάδες άνεργοι μεταλλεργάτες αλλά και απλήρωτοι συνάδελφοι, πληρώνουν τα αποτελέσματα μιας βάρβαρης πολιτικής, αυτής που δίνει γην και ύδωρ στους μεγαλοεργοδότες το μονοπωλιακό κεφάλαιο. Υπεύθυνη είναι η πολιτική της ΕΕ που ακολουθούν πιστά όλες οι κυβερνήσεις.

Οι συνέπειες βαριές για τους ανέργους, που την ίδια στιγμή καλούνται να πληρώσουν τους παλιούς και νέους φόρους, τις τσουχτερές αυξήσεις της ΔΕΗ φάρμακα για τους γονείς με τις τσεκουρωμένες συντάξεις. Σε πολλούς χώρους εργασίας, οι εργοδότες δεν καταβάλλουν τους μισθούς, τα δεδουλευμένα, αλλά και το δώρο Χριστουγέννων.

Το χτύπημα της Κοινωνικής Ασφάλισης, των συντάξεων θα είναι και χτύπημα στη βοήθεια που οι συνταξιούχοι δίνουν στα άνεργα παιδιά τους. Απαιτούμε με τη μαζική μας συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για την ανακούφιση των ανέργων. Ολοι μια γροθιά συσπειρωμένοι στο συνδικάτο, στο ΠΑΜΕ, μπορούμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις να επιβάλουμε το δίκιο μας. Να ανατρέψουμε την πολιτική που στηρίζει τα μονοπώλια».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός