Αύξησε το ποσοστό της η παράταξη της ΔΑΣ



Τους εργαζόμενους που στήριξαν το ψηφοδέλτιό της στις αρχαιρεσίες του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ) σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Χανιά, χαιρετίζει η ΔΑΣ Ναυτιλιακών Τουριστικών Υπαλλήλων.

Η παράταξη που στηρίχτηκε από το ΠΑΜΕ, αύξησε το ποσοστό της και διατήρησε τις δυνάμεις της στις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Συγκεκριμένα, η ΔΑΣ πήρε 226 ψήφους, ποσοστό 17,2% (αύξηση 1,3% σε σύγκριση με το 2012) και διατήρησε τις τρεις έδρες στο ΔΣ του ΠΑΣΕΝΤ. Για τα συνέδρια του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και της ΟΙΥΕ, εξέλεξε ξανά από τρεις αντιπροσώπους, όσους είχε και το 2012. Η παράταξη «Ενιαίο ΠΑΣΕΝΤ» έπεσε κατά 3,4% σε σχέση με το 2012, ενώ έχασε σημαντικό μέρος των δυνάμεών της και για τα συνέδρια του ΕΚ Πειραιά και της ΟΙΥΕ, εκλέγοντας 10 αντιπροσώπους για το καθένα, από 14 και 15 αντίστοιχα το 2012.

Η ΔΑΣ Ναυτιλιακών Υπαλλήλων σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι «κάθε ψήφος στη ΔΑΣ ήταν γροθιά στο στομάχι της εργοδοσίας και του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού. Κατά τη διάρκεια των αρχαιρεσιών, η παράταξη «Ενιαίο ΠΑΣΕΝΤ», η απερχόμενη πλειοψηφία στο ΔΣ, σε πλήρη συνεργασία με την εργοδοσία, επιστράτευσαν τους γνωστούς μηχανισμούς, ώστε για ακόμη μία φορά διευθυντές και προϊστάμενοι να υποδεικνύουν το «σωστό» συνδυασμό.

Αφού έκαναν ό,τι περνά από το χέρι τους για να εκφυλίσουν την Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, αρνήθηκαν στη ΔΑΣ την πρόσβαση στο μητρώο των μελών του σωματείου για να ενημερώσει τους συναδέλφους για το συνδυασμό της. Προχώρησαν σε συκοφαντίες και προβοκάτσιες απέναντι στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, πήραν απόφαση για παράταση των αρχαιρεσιών χωρίς την ενημέρωση της ΔΑΣ».

Η ΔΑΣ επισημαίνει ότι οι συσχετισμοί παραμένουν αρνητικοί, προσθέτοντας ότι «έχει ευθύνη η πλειοψηφούσα παράταξη για την αποχή χιλιάδων εργαζομένων από το σωματείο. Χέρι – χέρι με την εργοδοσία εκβίασε την ψήφο, ώστε να συνεχίσει τον εγκλωβισμό των εργαζομένων του κλάδου, στη λογική της ανάθεσης, της αναποτελεσματικότητας του αγώνα, της αναμονής και της ανοχής απέναντι στη νέα λαίλαπα αντιλαϊκών μέτρων.

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον κλάδο, θα δώσουμε τη μάχη το επόμενο διάστημα για την οργάνωση, την ενότητα, την αλληλεγγύη των συναδέλφων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό απέναντι στην καθυστέρηση των δεδουλευμένων, τις απολύσεις, τη μη εφαρμογή των ΣΣΕ, την εργοδοτική τρομοκρατία!».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός