ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ: Πρωτοβουλίες ενημέρωσης και κοινής δράσης με τους εργαζόμενους



 

 

 

 

Πλατιά σύσκεψη προχτές για την οργάνωση της δουλειάς ενάντια στα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης

Σύσκεψη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από Ομοσπονδίες, Ενώσεις και Συλλόγους Αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ της Αττικής, με θέμα τη συμμετοχή τους στην προετοιμασία της νέας πανελλαδικής πανεργατικής απεργιακής κινητοποίησης, ενάντια στα αντιασφαλιστικά μέτρα που προωθεί η συγκυβέρνηση, οργάνωσε τη Δευτέρα η Γραμματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ, στα γραφεία της Ενωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.

Στη σύσκεψη έγινε αποτίμηση της έως τώρα συμμετοχής των αυτοαπασχολούμενων στις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος και τέθηκαν βασικές κατευθύνσεις για τη δουλειά από εδώ και πέρα.

Την εισήγηση στη σύσκεψη έκανε ο Θανάσης Καλαμπαλίκης, πρόεδρος της ΟΒΣΑ και μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ, ο οποίος σημείωσε ανάμεσα σε άλλα: «Χρειάζεται να απορρίψουμε τα επιχειρήματα της κυβέρνησης και άλλων μηχανισμών ότι φταίμε εμείς, ότι το Ασφαλιστικό είναι «μη βιώσιμο». Σήμερα η πάλη μας πρέπει να οργανωθεί σε μια συνολικότερη βάση. Δεν αρκεί η διαμόρφωση της μιας ή της άλλης πρότασης, που η κάθε κυβέρνηση θα μετρά ποια είναι πιο οικονομικά βιώσιμη.

Σήμερα απαιτείται πραγματικά η πάλη μας να αμφισβητήσει αυτό το μονόδρομο που «βλέπει» μόνο τα κέρδη των ομίλων, να αμφισβητήσει αυτόν το δρόμο ανάπτυξης που τις συνέπειές του πληρώνουμε δραματικά.

Το κάθε ΔΣ είναι υποχρεωμένο να δει συγκεκριμένα τα νέα μέτρα, το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό. Φυσικά, στο σύνολό τους είναι αντιλαϊκά, επώδυνα, όμως υπάρχουν και κλαδικά ζητήματα, που μπορεί να είναι κρίκος για την ανάπτυξη καλά οργανωμένων κινητοποιήσεων, στις οποίες βέβαια θα εντάσσονται όλα. Αυτά θα συζητήσει και το ΔΣ.

Μπορεί το κάθε σωματείο να δει ξεχωριστές παραστάσεις διαμαρτυρίας ανάλογα με το τι θα ιεραρχήσει. Από τα χρέη στον ΟΑΕΕ, τις κατασχέσεις στο ΚΕΑΟ και τη φοροληστεία, μέχρι τα πρόστιμα για τις πινακίδες των εμπορικών μαγαζιών και τα δημοτικά τέλη για τις ενώσεις. Θα βοηθήσει να έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες μικρότερες κινητοποιήσεις – παραστάσεις, που θα καταλήγουν και θα κλιμακώνουν στον κεντρικό σταθμό της απεργιακής κινητοποίησης.

Στιγμιότυπο από την προχτεσινή σύσκεψηΕμείς καλούμε κάθε σωματείο να ακολουθήσει τις δράσεις μας, ακόμα και αυτά που δε συμφωνούν σε όλα με την ΠΑΣΕΒΕ, αλλά συμφωνούν στην ανάγκη να αντισταθούμε στην επίθεση που έρχεται. Τώρα είναι ώρα ευθύνης και ανάγκης για ξεσηκωμό. Από αυτή τη διαδικασία δεν αποκλείουμε κανέναν.

Θέλουν, τέλος, ξεμπρόστιασμα οι ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, όπου είναι «λαγός» των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων. Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε το συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ στο «Χίλτον». Εκεί απέδειξαν περίτρανα ότι παλεύουν για την ανάπτυξη των μονοπωλίων και μερικών μεγάλων επιχειρήσεων. Αυτά προδίδουν οι βαρύγδουπες εκφράσεις για «ανάπτυξη», «ανταγωνιστικότητα», «καινοτομία», «πάταξη της φοροδιαφυγής» και της «παράνομης εργασίας»».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός