Αλληλεγγύη συνδικάτων στους εργαζόμενους της «ΣΟΦΤΕΞ»



Την εργοδοσία της επιχείρησης «ΣΟΦΤΕΞ» για την απόφασή της να κλείσει το εργοστάσιο στο Βοτανικό, πετώντας στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Γάλατα – Τρόφιμα – Ποτά.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Είναι ξεκάθαρος ο ρόλος της πολυεθνικής, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να αυγατίσουν περισσότερο τα κέρδη τους. Αδιαφορούν για τις ζωές των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γιατί και αυτή όπως και οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ – ΝΔ στηρίζουν την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.

Αποδεικνύεται με τον πιο σαφή τρόπο ότι τα εργοστάσια τα κλείνουν τα κέρδη των βιομηχάνων, των καπιταλιστών και όχι οι αγώνες των εργαζομένων.

Στηρίζουμε το σωματείο και τους εργαζόμενους στη «ΣΟΦΤΕΞ» για το δικαίωμά τους στη δουλειά και το αίτημά τους να λειτουργήσει ξανά το εργοστάσιο. Καλούμε όλα τα συνδικάτα στον κλάδο να στηρίξουν με όλους τους τρόπους τον αγώνα τους».

Την απαράδεκτη ενέργεια καταγγέλλει και το Κλαδικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Νομού Αττικής, σημειώνοντας: «Για άλλη μια φορά γίνεται καθαρό ότι αυτοί που καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν οι εργάτες, που έχουν στα χέρια τους τα εργοστάσια, αποφασίζουν ανάλογα με τη μεγαλύτερη κερδοφορία το πώς θα οξύνουν την επιθετικότητα απέναντι σε ολόκληρη την εργατική τάξη.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα όλων των εργαζομένων της “ΣΟΦΤΕΞ” για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων τους. Είναι υποχρέωση όλοι μαζί οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούμε στα ταξικά σωματεία και να βάλουμε πλώρη με οργανωμένους ταξικούς αγώνες για την ανατροπή αυτής της σαπίλας και να γίνουμε οι ίδιοι ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουμε».

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο καταγγέλλει την πολυεθνική που αποφάσισε το κλείσιμο του εργοστασίου και σημειώνει ότι είναι στο πλευρό των συναδέλφων στη «ΣΟΦΤΕΞ» στο δύσκολο αγώνα που δίνουν και καλεί και όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου μας να εκφράσουν με όλους τους τρόπους την ταξική αλληλεγγύη.

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει: «Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει με τον πιο ωμό τρόπο ότι οι κεφαλαιοκράτες χρησιμοποιούν τα μέσα παραγωγής που έχουν στα χέρια τους, επενδύουν ή αποεπενδύουν, ανοίγουν ή κλείνουν επιχειρήσεις με μοναδικό κριτήριο τα κέρδη τους και δεν δίνουν δεκάρα για τη ζωή των εργαζόμενων και για το δικαίωμα τους στη δουλειά, ούτε δίνουν δεκάρα για την ικανοποίηση των αναγκών των εργαζόμενων, για τη χρησιμότητα του προϊόντος που παράγεται. Είναι φανερό ότι καμία καπιταλιστική ανάπτυξη δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες του λαού, ότι τα συμφέροντα των καπιταλιστών και των εργαζόμενων είναι αντιδιαμετρικά αντίθετα. Ξέρουμε πολύ καλά, και οι εξελίξεις το επιβεβαιώνουν, ότι η μόνη οριστική διέξοδος για τους εργαζόμενους, αλλά και για την ικανοποίηση των αναγκών του λαού, είναι να γίνουμε εμείς κυρίαρχοι στον πλούτο που παράγουμε».

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΒΓΑ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην SOFTEX, σημειώνοντας ότι «καταλαβαίνουμε ακριβώς τι περνάνε αφού και εμείς ζήσαμε παρόμοια κατάσταση το 2009». Καταγγέλλει την επιχείρηση SOFTEX για την απόφαση της να κλείσει το εργοστάσιο, αναφέροντας ότι «έτσι λειτουργούν τα μονοπώλια, από την μία λιώνουν τους εργάτες στην δουλειά και από την άλλη τους στέλνουν στον Καιάδα της ανεργίας αυτούς και τις οικογένειές τους». Καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που «δεν διαφέρει από τις προηγούμενες, καθώς στηρίζει τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους με συνεχής αντεργατικούς νόμους και ζεστό χρήμα μέσω επιδοτήσεων και φοροαπαλλαγών».

Για αυτό ακόμα περισσότερο είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν την δουλειά τους ώστε να ανοίξει ξανά το εργοστάσιο».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός