«Ιάκωβος ο ψεύτης» από σήμερα Πέμπτη στην Αλκυονίδα (Trailer)



Σήμερα Πέμπτη 21 Γενάρη στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα της ταινίας «Ιάκωβος ο ψεύτης» (Jacob der Lügner), του Φρανκ Μπάιερ, στο «Αλκυονίς new star art cinema». Πρόκειται για τη μοναδική ταινία από τη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία που προτάθηκε για Όσκαρ (καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, 1975).

Μία ταινία με την κλασσική θεματολογία του ανθρωπάκου που οι περιστάσεις τον κάνουν άθελά του ήρωα, ενώ παράλληλα πέφτει θύμα της ίδιας της απάτης του. Ο Φρανκ Μπάιερ, που ένα μεγάλο μέρος του έργου του είναι αφιερωμένο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στις κτηνωδίες των ναζί, στηριγμένος σε ένα θαυμάσιο μυθιστόρημα του Γιούρεκ Μπέκερ, καταφέρνει να φτιάξει μια συγκινητική ταινία που ακροβατεί συνέχεια ανάμεσα στο κωμικό και το τραγικό.

Την ταινία θα προλογίσει ο Dr. Ralf Schenk, διευθυντής του Ινστιτούτου DEFA, ο οποίος στο τέλος της ταινίας θα είναι διαθέσιμος για συζήτηση με το κοινό.

Η είσοδος θα είναι δωρεάν, ενώ απαιτείται τηλεφωνική κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 210-8220008.

Λίγα λόγια για την ταινία

Προς το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, σε ένα εβραϊκό γκέτο που βρίσκεται σε κάποια χώρα της Ανατολικής Ευρώπης, ο Εβραίος Ιάκωβος ακούει τυχαία από το γερμανικό ράδιο ότι οι Ρώσοι νικούν στο Μέτωπο και πλησιάζουν προς το μέρος τους.

Όταν μεταβιβάζει την είδηση στους συγκρατούμενούς του, κανείς δεν το πιστεύει.

Έτσι για να γίνει πιστευτός, τους λέει πως ο ίδιος είναι κάτοχος ραδιοφώνου. Η είδηση κυκλοφορεί αμέσως σ’ ολόκληρο το γκέτο και ο Ιάκωβος γίνεται ξαφνικά το πιο σημαντικό πρόσωπο, στο οποίο οι απελπισμένοι Εβραίοι εναποθέτουν όλες τις ελπίδες τους. Έτσι, ο Ιάκωβος υποχρεώνεται να επινοεί συνεχώς ειδήσεις για την εξέλιξη των μαχών. Τα νέα ανεβάζουν το ηθικό της κοινότητας και ο Ιάκωβος βρίσκεται στο δίλημμα να αποκαλύψει την αλήθεια ή να τους κρατήσει στην εφησυχαστική πλάνη τους; (Δείτε εδώ το Trailer)

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός