Ο Θάνος Μικρούτσικος συναντά τον Νίκο Καββαδία



Από σήμερα Πέμπτη 21 Γενάρη και για 20 παραστάσεις στο θέατρο «Badminton», ο Θάνος Μικρούτσικος συναντά την ποίηση του Νίκου Καββαδία.

Οι μουσικές και τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου εξακολουθούν να αποκαλύπτουν και να φωτίζουν τις πολυάριθμες διαστάσεις του ποιητικού έργου του Νίκου Καββαδία, που όπως ο ίδιος ο συνθέτης πιστεύει, πρόκειται για έναν ποιητή «που μίλησε για την ελευθερία, για την αξία της ανατροπής, για τη δύναμη της ζωής χωρίς συμβάσεις».

Ο ίδιος δεν έλεγε ότι ήταν ποιητής, αλλά: «Νίκος Καββαδίας, ναυτικός». Από μικρός στη θάλασσα και σε ταξίδια μακρινά, με τα ποιήματά του, μας ταξιδεύει σε απόμακρες θάλασσες και τόπους εξωτικούς, μας «γνωρίζει» με τη γλώσσα και τη ζωή των ναυτικών, των θαλασσινών… Εγινε ευρύτερα γνωστός μέσω της μελοποίησης ποιημάτων του και ιδιαίτερα μέσα από τους δύο δίσκους του Θάνου Μικρούτσικου «Σταυρός του Νότου» και «Γραμμές των Οριζόντων».

Με αυτή τη θεατρική παραγωγή που θα παρακολουθήσουμε στο «Badminton», ο Θέμης Μουμουλίδηςολοκληρώνει τον κύκλο τριών παραστάσεων – πορτρέτων, που ξεκίνησε το 2012 με το «Μαουτχάουζεν» του Ιάκωβου Καμπανέλλη και το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη «Ποιος τη ζωή μου».

Η κινηματογραφικής σύλληψης αφήγηση της παράστασης ζωντανεύει με τις ερμηνείες των Θάνου Mικρούτσικου, Στέλιου Μάινα, Σταύρου Ζαλμά, Ελισάβετ Μουτάφη, Νίκου Αρβανίτη, Μαριάννας Πολυχρονίδη, Μιχάλη Μαρίνου, Ιωάννη Παπαζήση, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου, Κώστα Φαλελάκη και σαράντα ακόμη ηθοποιών, χορευτών, μουσικών επί σκηνής. Ανασύρει με τον πιο συναρπαστικό τρόπο στιγμές από τη ζωή και τη σκέψη του ποιητή. Ο σκηνικός χώρος, με την υπογραφή του Γιώργου Πάτσα, δημιουργείται και εναλλάσσεται μέσα από οκτώ παράλληλες προβολές, υπηρετώντας την κινηματογραφική δομή της παράστασης.

Ενα εξαιρετικό μουσικό σύνολο επί σκηνής οδηγούν την Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Κώστα Θωμαΐδη και τον Γιάννη Μαθέ, που ως τραγουδιστές αλλά και ως δρώντα πρόσωπα, ερμηνεύουν τα κλασικά, αγαπημένα σε τρεις γενιές, τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός