Αύριο η πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων στη Νίκαια



Περιοδείες σε όλα τα μπλόκα από αγροτοσυνδικαλιστές του Μπλόκου της Νίκαιας

Αποτέλεσμα εικόνας για μπλοκο νικαιας

Η παραπέρα πορεία και ο συντονισμός του αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών, που βρίσκονται επί 17 μερόνυχτα στα μπλόκα, θα συζητηθούν στη νέα σύσκεψη των μπλόκων από όλη τη χώρα, αύριο, Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, στη Νίκαια της Λάρισας, στην οποία καλεί η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων, μετά από σχετική πρωτοβουλία του Μπλόκου της Νίκαιας.

 Για την προετοιμασία της σύσκεψης, μέλη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής περιοδεύουν στα μπλόκα όλης της Ελλάδας, καλώντας τις κατά τόπους Συντονιστικές Επιτροπές των Μπλόκων, Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων κι Επιτροπές Αγώνα να στείλουν αύριο αντιπροσωπείες στη Νίκαια. Χτες, ο Β. Μπούτας περιόδευσε σε μπλόκα που έχουν στηθεί στο δρόμο από τη Λάρισα μέχρι την Αθήνα, καθώς και σ’ αυτά της Αττικής, ο Ρ. Μαρούδας στον Εβρο και ο Κ. Τζέλλας στον Προμαχώνα και σε άλλα κατά μήκος του δρόμου Λάρισα – Σέρρες.

Η μεγάλη συμμετοχή μικρομεσαίων αγροτών στις πρωτοφανείς σε όγκο και παλμό προχτεσινές απεργιακές συγκεντρώσεις σ’ όλη τη χώρα δίνει μεγαλύτερη δύναμη κι αντοχή στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο χαιρετιστήριό της η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων, «δείξαμε ότι δεν το βάζουμε κάτω. Δηλώσαμε την αποφασιστικότητά μας να παλέψουμε για την επιβίωσή μας, ενάντια στους σχεδιασμούς και τα μέτρα της κυβέρνησης, της ΚΑΠ της ΕΕ και των κάθε είδους συνεταίρων τους (…) Ο αγώνας μας για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που αποφασίσαμε στις πανελλαδικές συσκέψεις του οργανωμένου αγροτικού κινήματος των μικρομεσαίων αγροτών είναι ο δικός μας μονόδρομος για την επιβίωσή μας, ενάντια στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια, στην ανεργία και την εξαθλίωσή μας».

Χτες, συνεχίστηκαν σε όλη τη χώρα οι αποκλεισμοί δρόμων, αεροδρομίων και τελωνείων από τους αγρότες των δεκάδων μπλόκων, ενώ έγινε και συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, από μπλόκα της περιοχής.

 

Κύμα αλληλεγγύης

Στο μεταξύ, αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), αποτελούμενη από τους Βαλεντίν Πάτσο, Σοάρεζ Ντεβρού, Χαριχαράν Μαχαντεβάν, Λουίζα Μπεζερά και Μοχάμεντ Ιγκναΐμπι, στην οποία συμμετείχε και ο γγ της ΠΣΟ, Γιώργος Μαυρίκος, επισκέφτηκε την περασμένη Τετάρτη το Μπλόκο της Νίκαιας. Την αντιπροσωπεία υποδέχτηκε ο Β. Μπούτας, ο οποίος ενημέρωσε για τα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών και τον αγώνα επιβίωσης που δίνουν.

Οι εκπρόσωποι της ΠΣΟ μετέφεραν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη των εκατομμυρίων εργατών, αλλά και αγροτών των χωρών τους στο δίκαιο αγώνα της ελληνικής αγροτιάς και υποσχέθηκαν να ενημερώσουν την κοινή γνώμη στις πατρίδες τους, αλλά και των άλλων χωρών γι’ αυτόν τον αγώνα. Στο τέλος της συνάντησης οι αγρότες φίλεψαν τα μέλη της αντιπροσωπείας με φαγητό που οι ίδιοι μαγειρεύουν στο χώρο του μπλόκου.

Επίσης, ψήφισμα αλληλεγγύης στον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών στο Μπλόκο Καστανέων – Ρυζιών, στον Εβρο, κατέθεσαν τα ΔΣ των Τμημάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, συνοδεία του κοσμήτορα και καθηγητή του Τμήματος.

Με το ψήφισμα εκφράζουν «αγωνιστική αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών στον Εβρο και πανελλαδικά που δίνουν τον αγώνα για την επιβίωσή τους και αυτός ο αγώνας δεν μπορεί παρά να στρέφεται ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ και στην πολιτική της κυβέρνησης, που επιταχύνει το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και την παραπέρα συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια των λίγων μεγαλοαγροτών και μεγαλοεπιχειρηματιών του αγροτικού τομέα. Τασσόμαστε σύσσωμοι στο πλευρό τους καθώς ο κλάδος μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον αγροτικό κόσμο και συνεπώς βρισκόμαστε στην ίδια μοίρα».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός