Για την κλιμάκωση των αγώνων συζητάει το ΠΑΜΕ Σήμερα η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, στον απόηχο της απεργίας και των μεγάλων συγκεντρώσεων



1958377_10204962225046240_5662433779978764999_nΣτον απόηχο της πετυχημένης γενικής απεργίας και των μεγάλων απεργιακών συγκεντρώσεων που διοργάνωσαν οι ταξικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα, συνεδριάζει σήμερα η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, για να αποτιμήσει την μέχρι τώρα πορεία των κινητοποιήσεων και να συζητήσει για την κλιμάκωση με όλες τις μορφές και με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.

 Η συνέχεια των εργατικών – λαϊκών αγώνων με διεύρυνση του πλαισίου πάλης και αιχμή το Ασφαλιστικό επιβάλλεται από τις ίδιες τις εξελίξεις, καθώς κυβέρνηση και εργοδοσία κλιμακώνουν την επίθεση σε όλα τα μέτωπα. Στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα έχει ανοίξει όλη η βεντάλια των αντεργατικών – αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων, ξεκινώντας από τις ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση, μέχρι το Φορολογικό, τα Εργασιακά, τα άλλα μέτρα που συνεπάγεται η συζήτηση περί «δημοσιονομικού κενού».

Μιλώντας χτες σε τηλεοπτικό σταθμό, ο υπουργός Εργασίας δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνείας για τα χειρότερα που βρίσκονται μπροστά σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό που τελικά θα φτάσει στη Βουλή. Συγκεκριμένα, ο Γ. Κατρούγκαλος άφησε και πάλι ανοιχτό το ζήτημα για νέες μειώσεις στις συντάξεις που ήδη καταβάλλονται, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Ο επανυπολογισμός των συντάξεων γίνεται για να δούμε ποια είναι η προσωπική διαφορά. Το 80% δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και μάλιστα θα δουν και αυξήσεις, όταν οι νέες συντάξεις ισορροπήσουν με τις δικές τους…». Ομολογεί έτσι αυτό που οι συνταξιούχοι κατήγγειλαν από την πρώτη στιγμή, ότι ο επανυπολογισμός των συντάξεων γίνεται για να επιβληθούν μειώσεις.

Ο Γ. Κατρούγκαλος, παραμερίζοντας παλιότερες δηλώσεις ότι δεν πρόκειται να γίνουν νέες μειώσεις στις αποδιδόμενες συντάξεις, τώρα αναγνωρίζει ότι τουλάχιστον ένα 20% των σημερινών συνταξιούχων θα έχει άμεσες απώλειες από τον επανυπολογισμό.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός