Καταγγέλλει την απόλυση εργαζόμενης μετά την απεργία στις 4 Φλεβάρη



Την απόλυση εργαζόμενης, λίγες μέρες μετά τη συμμετοχή της στην πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη, καταγγέλλει το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας.

Η εργαζόμενη στο κατάστημα «Hondos Center» στην Πάτρα απολύθηκε από την εταιρεία «Hellenica ΑΕ» («Seventeen», «Radiant»). Μάλιστα, η απόλυση της ανακοινώθηκε τηλεφωνικά και όταν δεν την αποδέχτηκε, της κοινοποιήθηκε εγγράφως με δικαστικό επιμελητή. Αν και η εργοδοσία επικαλέστηκε περικοπές, το Σωματείο καταγγέλλει πως η απόλυση έγινε για συνδικαλιστικούς λόγους, απαιτώντας την επαναπρόσληψή της.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η εταιρεία «Πλαίσιο» στη Λάρισα απέλυσε εργαζόμενη μετά από οκτώ χρόνια δουλειάς, επειδή …δεν χαμογελούσε πολύ προς τους πελάτες (!). Την ακύρωση της απόλυσης ζητάει ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας.

Καταγγέλλει τις αντιδραστικές πρακτικές της εργοδοσίας, όπως ότι «από το 1990 βάζει πλάτη να ανοίγουν τα καταστήματα Κυριακές, εκμεταλλεύεται ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, έφερε τα μηχανάκια παρακολούθησης στις αποθήκες (ακόμα και χρόνος για τουαλέτα αφαιρείται από το διάλειμμα των εργαζομένων) και την online παρακολούθηση, έφερε το «μυστικό πελάτη» που δίνει αναφορά για το πώς συμπεριφέρεται ο εργαζόμενος τις ώρες εργασίας, βαθμολογεί το χαμόγελο».

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός