Απτόητοι στα μπλόκα συνεχίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες, Παρεμβάσεις, χτες, στις Εφορίες των νομών της Θεσσαλίας και άλλων περιοχών



Από τη διαμαρτυρία στη ΔΟΥ ΚαρδίτσαςΑπτόητοι συνεχίζουν τον αγώνα οι μικρομεσαίοι αγρότες, παλεύοντας για την επιβίωσή τους. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση, το μπλόκο της Νίκαιας έχει ζητήσει να πραγματοποιηθεί νέα πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων και σύντομα αναμένεται να ανακοινωθούν η μέρα, η ώρα και ο τόπος, μετά από τις συνεννοήσεις ανάμεσα στα μπλόκα που πήραν μέρος στην προηγούμενη πανελλαδική σύσκεψη, στις 7 Φλεβάρη, στη Νίκαια της Λάρισας.

 Στο μεταξύ, με ορμητήρια τα μπλόκα που παραμένουν παντού ισχυρά και ενισχύονται, οι αγρότες προχωρούν σε αποκλεισμούς εθνικών οδών και άλλων δρόμων. Ταυτόχρονα, οργανώνουν αγωνιστικές δράσεις μέσα στις πόλεις. Χτες, το μπλόκο της Νίκαιας οργάνωσε δυναμικές αγωνιστικές παρεμβάσεις στις Εφορίες των Νομών Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων, όπου προχώρησαν σε συμβολικές καταλήψεις.

Μιλώντας στη συγκέντρωση αγροτών έξω από τη Εφορία της Καρδίτσας, ο Β. Μπούτας τόνισε, ανάμεσα στα άλλα: «Συνεχίζουμε όσο συνεχίζεται ο κυβερνητικός εμπαιγμός σε βάρος μας. Η κυβέρνηση αποκρύπτει το γεγονός ότι 500.000 μικρομεσαίοι πετάγονται έξω από την αγροτική παραγωγή, με τη θέσπιση του «κατά κύριο επάγγελμα αγρότης». Κάποιοι το θεωρούν ως θετική εξέλιξη και πάνε να κουβεντιάσουν. Κουράστηκαν; Αν κουράστηκαν να τους ξεκουράσουμε.

Διάλογο με την κυβέρνηση χωρίς να απαντάει στα αιτήματά μας δεν μπορούμε να κάνουμε. Διάλογο για τη σφαγή μας δεν θα κάνουμε. Κάποιοι από τους «πρόθυμους», από τη μια μεριά πάνε να συνομιλήσουν με την κυβέρνηση κι από την άλλη, για να θολώσουν τα νερά, προχωρούν σε πολύωρους αποκλεισμούς, κατακρίνοντας το συλλαλητήριο στην Αθήνα. Εμείς εδώ, είμαστε με τους μικρομεσαίους αγρότες και το λαό».

 Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Κ. Τζέλλας, υπογραμμίζοντας: «Δεν πάμε για καφέ στο Μαξίμου. Περιμένουμε από την κυβέρνηση να μας δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις επί των αιτημάτων μας, ενώ, ταυτόχρονα, κλιμακώνουμε την πάλη μας. Κι όταν κορυφώνεται ο αγώνας είναι απαράδεκτο κάποιοι να παίζουν το «παιχνίδι» της κυβέρνησης. Ολοι είδαμε πόσο περιχαρής είναι η κυβέρνηση που βρήκε αυτούς τους «πρόθυμους» – οι οποίοι, βέβαια, εκπροσωπούν πολύ λίγο κόσμο – για να διασπάσει τον αγώνα. Δεν θα το πετύχει αυτό, είμαστε ενωμένοι. Σε διάλογο χωρίς απτά δείγματα της κυβέρνησης δεν πάμε».

Σε άλλες πόλεις

«Εχουμε δίκιο – Θα νικήσουμε», έγραφε το πανό που ανάρτησε χτες η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Πρέβεζας στο κτίριο της Εφορίας. Οι αγρότες παραμένουν στο μπλόκο του Λούρου, συζητούν και αποφασίζουν για τις επόμενες κινήσεις τους, με αποκλεισμούς του δρόμου στην περιοχή Σκάλα και άλλες πρωτοβουλίες.

Σε κινητοποίηση στο κτίριο της Εφορίας στην Ορεστιάδα προχώρησαν χτες οι αγρότες από το μπλόκο Καστανεών στον Εβρο, ενώ σήμερα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι οι τευτλοπαραγωγοί παραμένουν απλήρωτοι.

Τα επόμενα βήματά τους αποφάσισαν σε Γενική Συνέλευση οι αγρότες και κτηνοτρόφοι στο μπλόκο της Δαλαμανάρας στην Αργολίδα. Χτες το απόγευμα, προχώρησαν σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αργους – Ναυπλίου, ενώ για σήμερα έχουν σχεδιάσει περιοδείες στα χωριά με μηχανοκίνητη πορεία. Παράλληλα, ετοιμάζονται να πάρουν μέρος στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων.

Με τα τρακτέρ τους έφτασαν χτες, νωρίς το πρωί, μπροστά στην Εφορία του Πύργου αγρότες της περιοχής. Απέκλεισαν συμβολικά την είσοδο του κτιρίου για να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα εξόντωσής τους. Σε αποκλεισμό του δρόμου προχώρησαν χτες το μεσημέρι οι αγρότες στο μπλόκο του Αγίου Νικολάου, στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας.

Στον αποκλεισμό της ΔΟΥ στη Ρόδο προχώρησαν το πρωί της Τρίτης αγρότες του νησιού. Οι αγρότες κυρίως από το νότιο τμήμα του νησιού, που έχουν δημιουργήσει και μπλόκο στην Κάλαθο, πλησίον της Λίνδου, κατέβηκαν στο κέντρο της πόλης με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, ενώ και αγρότες από το δυτικό τμήμα συμμετείχαν στην κινητοποίηση.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός