ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ: Καθημερινή δράση και προετοιμασία για νέα απεργία



Πρόγραμμα και πρωτοβουλίες κατά κλάδο, για την ενημέρωση και τη συσπείρωση των εργαζομένων

Το απεργιακό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 4 Φλεβάρη στην ΑθήναΗ μία μετά την άλλη, συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ καταρτίζουν πρόγραμμα δράσης για την ενημέρωση και την οργάνωση των εργαζομένων, καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει τα παζάρια με την τρόικα για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και τα άλλα μέτρα που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή. Στόχος είναι να απαντηθεί η αντιλαϊκή της πολιτική με γενική 48ωρη απεργία, αν τελικά το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό φτάσει στη Βουλή.

 Χτες συνεδρίασε το ΔΣ της ΠΕΜΕΝ, για να αποτιμήσει τις απεργίες του κλάδου και τη συμμετοχή των ναυτεργατών στη μεγάλη πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη. Αποφάσισε την οργάνωση και συνέχιση του απεργιακού αγώνα ενάντια στον αντιασφαλιστικό νόμο, με 48ωρη γενική απεργία αν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Επίσης, σε συνεδρίασή της, η Κεντρική Διοίκηση της Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής αποφάσισε πρόγραμμα δράσης με τους εξής βασικούς σταθμούς: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, ενάντια στο αντιασφαλιστικό σχέδιο, την Παρασκευή 26/2, στις 6.30 μ.μ., μαζί με την ΠΑΣΕΒΕ. Εκτακτη Γενική Συνέλευση στις 2/3.

Αποφάσισε, επίσης, 48ωρη απεργία εάν η κυβέρνηση φέρει για ψήφιση στη Βουλή το νόμο για το Ασφαλιστικό και έως τότε περιοδείες σε χώρους δουλειάς και σε σχολές, για την καλύτερη ενημέρωση των συναδέλφων.

Είχε προηγηθεί το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, το οποίο θα πάρει τις εξής πρωτοβουλίες τις επόμενες μέρες: Την Τετάρτη 24/2, την Πέμπτη 25/2 και την Παρασκευή 26/2 τα σωματεία των δήμων θα προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις. Την Τετάρτη 24/2 καλεί σε σύσκεψη ΔΣ και εργαζομένων στα γραφεία του Συνδικάτου για το Ασφαλιστικό και ιδιαίτερα για τα ΒΑΕ. Την Πέμπτη 25/2 οργανώνει σύσκεψη με τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές και την Τρίτη 1/3 σχεδιάζει παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο υπουργείο Εργασίας, στις 2 μ.μ., με αιχμή το Ασφαλιστικό και τα ΒΑΕ.

Επίσης, η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ οργανώνει σύσκεψη τη Δευτέρα 22/2, στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Βόλου, ενώ σε συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Αντωνίου αύριο Σάββατο, στις 11 π.μ. και πορεία στο Δημαρχείο καλεί η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου, με αιχμή το Ασφαλιστικό.

Πικετοφορίες προγραμματίζουν για σήμερα Παρασκευή και οι Λαϊκές Επιτροπές Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα: Οι Λαϊκές Επιτροπές Συκεών, Νεάπολης και Πολίχνης, στις 6 μ.μ., από τη στάση Κόκορας. Οι Λαϊκές Επιτροπές Ευόσμου, Σταυρούπολης, Μενεμένης, Αμπελοκήπων, στις 6.30 μ.μ., από τη συμβολή των οδών Καραολή – Δημητρίου και Δενδροποτάμου.

Δράση αναπτύσσουν και οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις. Τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και Δημοσίου Αλεξανδρούπολης οργανώνουν σύσκεψη για τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό και τις συντάξεις, σήμερα Παρασκευή, στις 11 το πρωί, στο Επιμελητήριο Αλεξανδρούπολης, ενώ οι Συνεργαζόμενες Συνταξιοδοτικές Οργανώσεις στην περιοχή της Θεσσαλίας οργανώνουν σύσκεψη των ΔΣ τη Δευτέρα 22/2, στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός