ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ



Στο πλαίσιο της οργάνωσης της πάλης ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και για την κλιμάκωση του αγώνα με 48ωρη απεργία όταν κατατεθεί στη βουλή, η Λαϊκή Επιτροπή Ζωγράφου διοργάνωσε εχθές Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου εκδήλωση – συζήτηση στον κινηματογράφο «Αλέκα».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την εισηγητική ομιλία του Θωμά Κακαβά, μέλος της Επιτροπής Ασφαλιστικού του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Στην έναρξη της ομιλίας του έκανε μια σύντομη αναφορά στις εξελίξεις της επικαιρότητας σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα αλλά και για την επικίνδυνη εξέλιξη, με την συμμετοχή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Στο κύριο μέρος της ομιλίας του ο Θωμάς Κακαβάς αναφέρθηκε συνολικά στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει σήμερα την ζωή της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Ανέδειξε ότι παράλληλα με την προώθηση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου η συγκυβέρνηση Σύριζα – Ανελ προωθεί το επόμενο διάστημα καινούρια αντεργατικά – αντιλαϊκά νομοσχέδια όπως το φορολογικό και αυτό που αφορά τις εργασιακές σχέσεις. Από αυτή την άποψη η πάλη του λαού για το «νόμο – λαιμητόμο» όπως έχει καθιερωθεί πλέον εύστοχα στη συνείδηση του λαού, πρέπει να συνδυαστεί με την πάλη για όλα τα λαϊκά προβλήματα, να συνδεθεί και να βάζει στο στόχαστρο όλη την αντιλαϊκή πολιτική που και αυτή η κυβέρνηση υλοποιεί.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα έθεσε το γεγονός ότι ο νέος αντιασφαλιστικός νόμος αφορά όλο το λαό, κι όχι μόνο τους σημερινούς συνταξιούχους ή όσους βρίσκονται κοντά στην συνταξιοδότηση. Αλλά και τους νέους εργαζόμενους που πλέον στερούνται την βασική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μέσα από την εισηγητική ομιλία, τέθηκε πολύ εύστοχα ποιος είναι στόχος του σχεδίου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, που δεν είναι άλλος από το να προωθήσει την ιδιωτική ασφάλιση γκρεμίζοντας και τα τελευταία ψήγματα δημόσιας ασφάλισης. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Θωμάς Κακαβάς έκανε εκτενή αναφορά σε πλευρές του σχεδίου νόμου της κυβέρνησης, σε σχέση με τις αλλαγές που πρόκειται να επιφέρει σε σχέση με την έως τώρα μορφή του. Η ομιλία έκλεισε με κάλεσμα για ένταση του αγώνα ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα και για κλιμάκωση της δράσης του ταξικού κινήματος και των δυνάμεων της κοινωνικής συμμαχίας με 48ωρη απεργία όταν η κυβέρνηση το καταθέσει στην βουλή. Στην συνέχεια έγιναν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους καθώς και παρεμβάσεις. Ξεχωρίζουμε την παρέμβαση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Συνταξιούχων και Επιδοματούχων ΙΚΑ Ζωγράφου, Θέμη Σεργιάννη  αλλά και της Μάνιας Παπανδρέου μέλους του διοικητικού συμβουλίου του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ζωγράφου. Ο πρόεδρος του Σωματείου ανέδειξε τις δράσεις του σωματείου όλο το προηγούμενο διάστημα για την ενημέρωση των μελών του καθώς και όλων των συνταξιούχων της περιοχής μας, αλλά και τις πρωτοβουλίες που πήρε το Σωματείο ώστε να κινητοποιήσει τον κόσμο όλο το προηγούμενο διάστημα τόσο στα συλλαλητήρια του Π.Α.ΜΕ. όσο και στην μεγαλειώδη απεργία της 4ης του Φλεβάρη. Από την μεριά της η εκπρόσωπος του ΔΣΓ κάλεσε τις γυναίκες όλων των ηλικιών να πλαισιώσουν την δράση του Συλλόγου, μετέφερε ιδιαίτερα θετική πείρα από το προηγούμενο διάστημα και έθεσε επιτακτικά την ανάγκη κλιμάκωσης της πάλης ενάντια στο αντιασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης η Λαϊκή Επιτροπή κάλεσε τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες που θα πάρει το επόμενο διάστημα ώστε με τον πιο εμφατικό τρόπο να εκφραστεί η θέληση του λαού να παρθεί πίσω ο το νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Είναι τώρα ανάγκη οι δυνάμεις της κοινωνικής συμμαχίας να πλαισιώσουν την Λαϊκή Επιτροπή με την παρουσία τους στις εξορμήσεις και περιοδείες που προγραμματίζει το επόμενο διάστημα. Να μαζικοποιήσουν τα σωματεία, τους φορείς και τις επιτροπές αγώνα που συμμετέχουν στην Λαϊκή Επιτροπή ώστε με καλύτερους όρους να αντιπαλέψουμε την αντιλαϊκή λαίλαπα της κυβέρνησης. Πρώτο αγωνιστικό ραντεβού της Λαϊκής Επιτροπής Ζωγράφου είναι η κινητοποίηση την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στις 10:00 π.μ. στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ Ζωγράφου. 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός