Πέθανε ο ζωγράφος Παναγιώτης Τέτσης



Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών, ύστερα από μακρά μάχη με τον καρκίνο, ο γνωστός ζωγράφος και καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών, Παναγιώτης Τέτσης.

Δάσκαλος και ακαδημαϊκός, ο Π. Τέτσης στα έργα του ασχολήθηκε κυρίως με τοπία της ιδιαίτερης πατρίδας του Ύδρας, αλλά και της αγαπημένης του Σίφνου, ενώ στα έργα του ξεχωρίζει η χρήση των έντονων χρωμάτων. Ένα από τα γνωστότερα έργα του είναι η «Λαϊκή Αγορά», έργο μνημειακών διαστάσεων, 50 μέτρων. Πραγματοποίησε πάνω από 90 ατομικές εκθέσεις, ενώ από το 1976 έως το 1991 δίδαξε στη Σχολή Καλών Τεχνών. Έχει προσφέρει στην Εθνική Πινακοθήκη 210 έργα του, αλλά και το δικαίωμα το 20% εξ αυτών να μπορούν να πωληθούν ώστε να αγοραστούν έργα συναδέλφων του, τα οποία λείπουν από τις συλλογές του μουσείου. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στις 14.30 από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι. Η ταφή θα γίνει στην Ύδρα, την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός