ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΙΜΑΣ ΒΟΛΟΥ Η εργοδοσία διέκοψε την παραγωγή και ζητά από τους 138 εργάτες να αποχωρήσουν «οικειοθελώς»



Τη διακοπή της παραγωγής στο εργοστάσιο του Βόλου ανακοίνωσε, την Παρασκευή 11 Μάρτη, στους εργαζόμενους η διεύθυνση της πολυεθνικής εταιρείας κατασκευής ταινιοδρόμων για λιγνιτωρυχεία και μεταλλεία «ΙΜΑΣ Continental».

Παράλληλα η διεύθυνση του εργοστασίου ανακοίνωσε ότι από την Τρίτη 15 Μάρτη, προχωρά σε πρόγραμμα «οικειοθελών αποχωρήσεων» για τους 138 εργαζόμενους που απασχολούνται, με την «προειδοποίηση» ότι όποιος δεν αποδεχτεί την ένταξή του στο πρόγραμμα τότε θα απολυθεί με βάση την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία.

Για την απόφασή της η εταιρεία επικαλείται την παγκόσμια ύφεση στην εξορυκτική βιομηχανία, με τη μειωμένη ζήτηση και τη συμπίεση των τιμών των βασικών προϊόντων που οδηγεί κλαδικές εταιρείες σε αναβολή των επενδυτικών τους σχεδίων. Όπως προκύπτει, η διασφάλιση του κέρδους είναι και εδώ η βασική αιτία των αντεργατικών εξελίξεων.

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε έκτακτη Γενική Συνέλευση το Σάββατο 12 Μάρτη, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός