Αποφυλακίστηκε ο χρυσαυγίτης δολοφόνος Γ. Ρουπακιάς



Σοβαρές οι ευθύνες τόσο της σημερινής όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης για τη μη εξασφάλιση προϋποθέσεων για έγκαιρη και γρήγορη διεξαγωγή της δίκης.

Αποφυλακίστηκε χτες ο χρυσαυγίτης, καθ’ ομολογία του δολοφόνος Γ. Ρουπακιάς, μετά από σχετικό βούλευμα, λόγω παρέλευσης του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης, μετά τη μεγάλη καθυστέρηση στη δίκη της Χρυσής Αυγής λόγω της μη εξασφάλισης των προϋποθέσεων για την έγκαιρη και γρήγορη διεξαγωγή της.

Ο δράστης της εν ψυχρώ δολοφονίας του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, η οποία ήταν η κατάληξη της οργανωμένης επίθεσης του τάγματος εφόδου Νίκαιας της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, το βράδυ της 17ης Σεπτέμβρη 2013, ήταν ο τελευταίος κατηγορούμενος της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης που παρέμενε προφυλακισμένος.

Ο Γ. Ρουπακιάς μεταφέρθηκε χτες με κλούβα από τις φυλακές Κορυδαλλού στο σπίτι του, στον Ταύρο. Την ώρα που συνοδευόμενος από δύο αστυνομικούς έμπαινε στην είσοδο της πολυκατοικίας, έγινε στόχος έντονων αποδοκιμασιών («αλήτη, δολοφόνε» φώναξαν περίοικοι).

Σύμφωνα με τους όρους που του επιβλήθηκαν, θα βρίσκεται σε περιορισμό με 24ωρη φύλαξη και θα μεταβαίνει μόνο στο δικαστήριο, με αστυνομική συνοδεία. Επίσης, του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

«Μην ακούσουμε μόνο ότι ο δολοφόνος έφυγε», δήλωσε η μητέρα του δολοφονημένου μουσικού, Μάγδα Φύσσα, όταν ανακοινώθηκε η επερχόμενη αποφυλάκιση Ρουπακιά. Μάλιστα, επισήμανε ότι μπορεί ο Ρουπακιάς ν’ αποφυλακίζεται μετά από 30 μήνες, αλλά στο 18μηνο έχουν βγει «όλοι οι συνεργοί του». Η ίδια «απάντησε», χτες, με ένα βίντεο για την αποφυλάκιση του χρυσαυγίτη δολοφόνου, όπου παρουσιάζονται ντοκουμέντα από τη δίκη, τη δράση της ναζιστικής οργάνωσης και δηλώσεις του αρχηγού της, Ν. Μιχαλολιάκου.

Σειρά καθυστερήσεων και ολιγωριών έχει επισημάνει η Πολιτική Αγωγή

Υπενθυμίζουμε ότι η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής έχει διακοπεί από τις 11 Γενάρη λόγω της απεργίας των δικηγόρων, ενώ σειρά καθυστερήσεων έχει επισημανθεί στη διεξαγωγή της από την Πολιτική Αγωγή, όπως ολιγωρία των διωκτικών αρχών στη διερεύνηση σειράς εγκληματικών πράξεων της Χρυσής Αυγής, αργοπορία της Βουλής να άρει την ασυλία των βουλευτών για την κίνηση της ποινικής δίωξης εναντίον τους, επιλογή από το υπουργείο Δικαιοσύνης και τη δικαστική ηγεσία ακατάλληλης αίθουσας στις φυλακές Κορυδαλλού, δικονομικά και πρακτικά σκόπιμα εμπόδια που έθεταν στην πρόοδο της δίκης οι χρυσαυγίτες κατηγορούμενοι και υπερασπιστές τους.

Αξίζει να τονιστεί ότι κραυγαλέα από την πρώτη μέρα της δίκης είναι η απουσία από το εδώλιο του κατηγορουμένου της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, του αρχηγού της, Ν. Μιχαλολιάκου, όπως και νυν και πρώην βουλευτών της.

Για την αποφυλάκιση Ρουπακιά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Μαντάς, μιλώντας στο «ΣΚΑΪ», δήλωσε: «Αισθάνομαι ντροπή που συμβαίνει αυτό που συμβαίνει, δεν θέλω να πω δικαιολογίες…». Ο υπεύθυνος του Τομέα Δικαιοσύνης της ΝΔ, Κ. Τζαβάρας, χαρακτήρισε την αποφυλάκιση «στίγμα στη λειτουργία των δικαστικών θεσμών της χώρας», ενώ το Ποτάμι μιλά για «κραυγαλέα απόδειξη των τεράστιων προβλημάτων του συστήματος απονομής της Δικαιοσύνης στη χώρα

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός