Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Αυτή την ώρα η πορεία του ΠΑΜΕ προς τη Βουλή ενάντια στο νόμο – λαιμητόμο για το ΑσφαλιστικόΑπό τη συγκέντρωση στην Ομόνοια«Ο νόμος – λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό να μην περάσει στη Βουλή», φωνάζουν εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι και νέοι συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο που διοργανώνει αυτή την ώρα το ΠΑΜΕ στην Αθήνα. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η πορεία προς τη Βουλή.

Το σύνθημα στην κεντρική εξέδρα στην Ομόνοια έστειλε το μήνυμα: «Δε θα περάσει ο νόμος λαιμητόμος για την Κοινωνική Ασφάλιση. Όλοι στη 48ωρη γενική απεργία. Να πληρώσει κράτος και πλουτοκρατία». 

Λίγο πριν τις 7 μ.μ. άρχισαν να καταφτάνουν στην πλατεία Ομόνοιας οι προσυγκεντρώσεις των συνδικάτων με πρώτο το πανό του Συνδικάτου Οικοδόμων: «Ενώνουμε τα χέρια και φτιάχνουμε γροθιά, τσακίζουμε μνημόνια και αφεντικά», ενώ από τα μεγάφωνα ακουγόταν: «Προετοιμαζόμαστε για 48ωρη απεργία. Από αύριο κάθε σωματείο συνεδριάζει».

Από το βήμα της κινητοποίησης στην Ομόνοια, ο Γιώργος Περρος μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, εξέφρασε την καταδίκη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για το προσφυγικό, στη βάση της συμφωνίας που έχει ήδη γίνει με την ΕΕ. Καλεσε τους εργαζόμενους να αντιδράσουν με συγκέντρωση, την Παρασκευή 1η Απρίλη στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια για το Προσφυγικό με τους συγκεντρωμένους να απαντούν με το σύνθημα: «Οι πρόσφυγες δεν είναι τίτλοι στις ειδήσεις, δεν είναι για παζάρια και για επενδύσεις»

Στη συγκέντρωση διαβάστηκε το κάλεσμα του Δημάρχου Πάτρας, Κώστα Πελετίδη, στα σωματεία και τους μαζικούς φορείς μπροστά στην πρωτοβουλία του Δήμου να οργανώσει πορεία από την Πάτρα μέχρι την Αθήνα ενάντια στην ανεργία.

Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας ο Ινδός Βενκατατσαλάμ, γγ της κλαδικής οργάνωσης Τραπεζοϋπάλληλων και Ασφαλιστικών Υπαλλήλων, ο οποίος σημείωσε ότι «η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι ένα από τα σημαντικότερα όπλα των εργαζομένων του κόσμου ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, ενάντια στη φτώχεια και την καταπίεση». Παράλληλα μετέφερε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη των οργανώσεων και των εργαζομένων από 126 χώρες του κόσμου που εκπροσωπεί η ΠΣΟ. Αμέσως μετά στο βήμα βρέθηκε ο Αλέκος Αρβανιτίδης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, για την κεντρική ομιλία και λίγο πριν τις 8 ξεκίνησε η πορεία.

Η ομιλία του Αλ. Αρβανιτίδη

Στη συγκέντρωση στην Ομόνοια μίλησε ο Αλέκος Αρβανιτίδης μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα δράσης, αγώνα, αλληλεγγύης, αλλά και αναμέτρησης με την εργοδοσία και την κυβέρνησή της σημειώνοντας ότι «είναι ξανά η ώρα για να δείξει η εργατική τάξη, ο εργαζόμενος τη δύναμή του. Να πάρει την υπόθεση της ζωής του, και τον αγώνα στα χέρια του».

Κάλεσε τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και τα σωματεία να ριχτούν στην προετοιμασία για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας.

«Οι δυνάμεις που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ δε θα μείνουμε παρατηρητές στα παζάρια της κυβέρνησης με τους περιβόητους θεσμούς, την ΕΕ και το ΔΝΤ για το πώς θα μας κλέψουν και τα ελάχιστα που απέμειναν από τα δικαιώματά μας».

Ο Αλ. Αρβανιτίδης τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δείξουν «καμιά εμπιστοσύνη στις συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που υπονομεύουν την αγωνιστική απάντηση, στηρίζουν όλες τις προηγούμενες αντιασφαλιστικές επιθέσεις».

Παράλληλα κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην πορεία που διοργανώνει ο Δήμος Πατρεών για την ανεργία, καθώς και στην απεργία στο Δημόσιο στις 7 Απρίλη.

Τέλος, ο Αλ. Αρβανιτίδης κατήγγειλε την απόφαση του υπουργείο Εργασίας και της κυβέρνησης να γιορταστεί η εργατική Πρωτομαγιά την 3η μέρα του Πάσχα, παρά το γεγονός ότι υπήρχε αίτημα να γιορταστεί στις 5 Μάη.

«Όλοι καταλαβαίνουμε πως αυτό έχει να κάνει με την υπονόμευση των αγώνων και του γιορτασμού της Παγκόσμιας Μέρας της εργατικής τάξης. Δε θα τους κάνουμε τη χάρη. Για άλλη μια φορά θα τους χαλάσουμε τα σχέδια. Η εργατική Πρωτομαγιά θα γιορταστεί και δε θα λείψει κανείς» τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «η εργατική Πρωτομαγιά θα γιορταστεί και θα γιορταστεί όπως πρέπει». (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 779143Συνολικές αναγνώσεις:
  • 33Αναγνώσεις σήμερα:
  • 357642Συνολικοί επισκέπτες:
  • 31Επισκέπτες σήμερα:
  • 2Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ