ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: Απεργία ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής αργίας



Από τον πεζόδρομο της Ερμού ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής, η απεργιακή προσυγκέντρωση των εργαζομένων στον κλάδο του Εμπορίου και σωματείων από τον κλάδο των Υπηρεσιών, για τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.

Για τους εργαζόμενους του κλάδου η Πρωτομαγιάτικη απεργία έχει ιδιαίτερο βάρος. Δίπλα στο κάλεσμα για ξεσηκωμό ενάντια στα μέτρα σε ασφαλιστικό και φορολογικό, τα σωματεία του κλάδου παλεύουν και ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Μάλιστα η συγκεκριμένη Κυριακή είναι μια από τις επτά Κυριακές του έτους για τις οποίες έχει ήδη νομοθετηθεί το άνοιγμα των καταστημάτων.

Φορώντας μπλουζάκια με το σύνθημα «107 χρόνια. Συνεχίζουμε ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας» δεκάδες εργαζόμενοι συντάχθηκαν πίσω από τα πανό των σωματείων, του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, του Σωματείου Εργαζομένων «Lidl» Αττικής, της Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής και του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και πορεύτηκαν από την πλατεία Καπνικαρέας μέχρι το Σύνταγμα.

«Σήμερα τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά όπως της πρέπει», τόνισε η Ντίνα Γκογκάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων, λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία. Υπενθύμισε μια σειρά δικαιώματα, μεταξύ των οποίων το οκτάωρο και η αργία της Κυριακής και τόνισε πως κανένα από αυτά δεν χαρίστηκε στους εργαζόμενους, αντίθετα, κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες.

«Σήμερα για το Εμπόριο είναι μέρα απεργίας ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας», πρόσθεσε και κατέληξε: «Η Κυριακή είναι μέρα που ανήκει στους εργαζόμενους και όχι στους εργοδότες».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός