48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ: Αλληλεγγύη στην εργατική τάξη της Ελλάδας από διεθνείς συνδικαλιστικές οργανώσειςΤην αλληλεγγύη τους στην εργατική τάξη της Ελλάδας που κινητοποιείται ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα που προωθούν επιχειρηματικοί όμιλοι, ΕΕ, ΔΝΤ και ελληνική κυβέρνηση, εκφράζουν συνδικαλιστικές οργανώσεις από πολλές χώρες του κόσμου που υπογράφουν το παρακάτω κείμενο:

«Αλληλεγγύη στην εργατική τάξη της Ελλάδας. Αλληλεγγύη στη 48ωρη γενική απεργία 6-7 Μάη, ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα που προωθούν επιχειρηματικοί όμιλοι, ΕΕ, ΔΝΤ και ελληνική κυβέρνηση.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην εργατική τάξη και τη 48ωρη γενική απεργία 6-7 Μάη στην Ελλάδα, ύστερα από πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα που προωθούν επιχειρηματικοί όμιλοι, ΕΕ, ΔΝΤ και ελληνική κυβέρνηση.

Τα τελευταία χρόνια, ο ελληνικός λαός δέχεται βάρβαρη επίθεση ενάντια στα δικαιώματά του για να διατηρηθεί η κερδοφορία των πολυεθνικών, του μεγάλου κεφαλαίου. Επί χρόνια επιβάλλονται μειώσεις μισθών, απολύσεις, περικοπές ασφαλιστικών δικαιωμάτων, μειώσεις συντάξεων, ιδιωτικοποίηση της Υγείας και Παιδείας. Φτώχεια και εξαθλίωση για τους εργαζόμενους, ανεργία και εργασία-λάστιχο για τους νέους, ενώ οι πολυεθνικές και οι μεγάλες επιχειρήσεις θησαυρίζουν. Με τα νέα μέτρα που προβλέπονται από το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) το καλοκαίρι του 2015, οι παροχές Υγείας γίνονται απρόσιτο εμπόρευμα για τους νέους εργαζόμενους, ενώ τσακίζονται οι συντάξεις. Νέοι φόροι επιβάλλονται στο λαό, ενώ στις επιχειρήσεις δίνονται νέες φοροαπαλλαγές. Ταυτόχρονα προωθούνται αλλαγές στη λειτουργία των συνδικάτων για να εμποδίσουν την αγωνιστική απάντηση των εργατών, να τα κάνουν υποχείρια των αφεντικών.

Απέναντι σε αυτά τα μέτρα το ΠΑΜΕ έχει καλέσει την εργατική τάξη να δώσει μαχητική απάντηση με 48ωρη γενική απεργία 6-7 Μάη.

Οι συνεχείς αγώνες των Ελλήνων εργαζόμενων έχουν ήδη καθυστερήσει τα αντεργατικά μέτρα που επρόκειτο να επιβληθούν από το Δεκέμβρη του 2015. Τώρα, όμως, φτάνει η ώρα μιας μεγάλης μάχης, όχι μόνο για τους Έλληνες εργαζόμενους, αλλά για όλους τους εργαζόμενους που αντιστέκονται στην εκμετάλλευση και την αδικία.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που υπογράφουμε αυτό το κείμενο εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο μεγάλο αυτό αγώνα των Ελλήνων απεργών. Απέναντι στην αντεργατική επίθεση, η εργατική τάξη απαντά με όπλο την αλληλεγγύη και το διεθνισμό. Στη 48ωρη γενική απεργία στην Ελλάδα, στις 6-7 Μάη, θα είμαστε στο πλευρό σας.

  • Συνδικαλιστικές οργανώσεις

Ιταλία: Ένωση Συνδικάτων Βάσης  – USB

Τουρκία: Συνδικάτο Μεταφορών – Naklyat – Is

Τουρκία: Συνδικάτο Εμπορίου – Υπηρεσιών – Sosyal – Is

Σουηδία: Συνδικάτο Μετρό Στοκχόλμης – SEKO Klubb 111

Ισπανία – Καταλονία: Συνδικάτο INTERSINDICAL – CSC

Ισπανία: Συνδικάτο Συνταξιούχων CSU

Ισπανία – Γαλικία: Συνδικάτο CIG

Ισπανία: Συνδικάτο AST

Ισπανία – Χώρα των Βάσκων: Συνδικαλιστική Οργάνωση LAB

Δανία: Νεολαία Συνδικάτου Βιομηχανίας 3F

Αυστρία: Συνδικαλιστική Οργάνωση ΛΕΦΤ ΜΠΛΟΚ

Τσεχία: Συνδικαλιστική Ένωση Βοημίας, Μοραβίας, Σιλεσίας OSCMS

Ιράκ: Ομοσπονδία Συνδικάτων Ιράκ (FWCUI)

Πακιστάν: Παν-πακιστανική Συνομοσπονδία Συνδικάτων APFUTU

Παλαιστίνη: Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών GUPW

Παλαιστίνη: Συνδικάτο Επικοινωνιών Jawwal

Γαλλία: Συνδικάτο Εργαζομένων στα Τρένα Cheminots de Versailles

Κολομβία: Εθνική Ομοσπονδία Εργαζομένων «FENSUAGRO»

Νότια Αφρική: Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Δημόσιο NEHAWU

και οι διεθνείς οργανώσεις:

Διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση Συνταξιούχων της ΠΣΟ

Διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση Εκπαιδευτικών της ΠΣΟ

Διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση Δημοσίου της ΠΣΟ».

Επίσης, μηνύματα αλληλεγγύης στο ΠΑΜΕ έχουν στείλει η

Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία – ΠΣΟ

και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις:

Κύπρος – ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ

Κύπρος – ΠΕΟ

Αλβανία – Συνομοσπονδία Αλβανίας OSPN Patos

Ιταλία – Συνδικαλιστική Οργάνωση SGB

Βραζιλία – Συνομοσπονδία UST

Γκάμπια – Κογκρέσο Εργασίας της Γκάμπια

Πορτογαλία – Γενική Συνομοσπονδία Πορτογαλίας CGTP- In

Ιράν: Σπίτι του Εργάτη

Διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση Μεταφορών της ΠΣΟ.

 

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός