Εκτός συνεδρίου του ΕΚΑ χρυσαυγίτικο σωματείο



Με τις πλάτες της ΔΑΚΕ, το Κλαδικό Σωματείο Υπαλλήλων Ασφαλείας, όπως είναι ο τίτλος του, προσπάθησε την Τετάρτη να νομιμοποιήσει 8 αντιπροσώπους για το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, που θα γίνει στις 22 και 23 Μάη.

Πρόκειται για σωματείο που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της Χρυσής Αυγής και οι σχέσεις του με τη φασιστική οργάνωση βγάζουν μάτι, όπως κατήγγειλαν με συγκεκριμένα στοιχεία οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ στο ΕΚΑ.

Σημειώνουμε ότι η ομοσπονδία που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του εν λόγω σωματείου, αποκλείστηκε από το συνέδριο της ΓΣΕΕ και η προσφυγή σε ασφαλιστικά μέτρα απορρίφθηκε. Υπέρ της μη νομιμοποίησης των αντιπροσώπων του στο συνέδριο ψήφισαν όλες οι παρατάξεις (συνολικά 28 μέλη της Διοίκησης του ΕΚΑ), ενώ τα τρία μέλη της ΔΑΚΕ στη διοίκηση του ΕΚΑ υπερασπίστηκαν το αίτημα του συγκεκριμένου σωματείου να εκπροσωπηθεί στο συνέδριο, καταφεύγοντας σε αντικομμουνισμό.

Μάλιστα, συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ ζήτησε εκ των προτέρων, με έγγραφο που προσκόμισε στη συνεδρίαση του ΔΣ, να του εξηγηθούν αναλυτικά οι λόγοι απόρριψης αυτού του σωματείου από το Συνέδριο. Τελικά, κάτω από την επίμονη στάση της ΔΑΣ, το σωματείο απορρίφθηκε. Η διαδικασία της νομιμοποίησης των αντιπροσώπων θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός