Εγκαινιάστηκε η μαθητική έκθεση με θέμα «κανείς δεν επιλέγει να γίνει πρόσφυγας» (ΦΩΤΟ)



Πλημμύρισε από μαθητές ο εκθεσιακός χώρος του «Μύλου» στη Λάρισα όπου έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα: «Κανείς δεν επιλέγει να γίνει πρόσφυγας».

Την έκθεση διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας σε συνεργασία με σχολεία της πόλης. Φέτος στην έκθεση με παιδικά και εφηβικά ιχνογραφήματα συμμετέχουν τα παρακάτω σχολεία: 20ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 38ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 33ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελώνα, 6ο Γυμνάσιο Λάρισας, Ειδικό Σχολείο Γιάννουλης και το Μουσικό Γυμνάσιο Λάρισας. Εκτίθενται επίσης έργα παιδιών προσφύγων από το προσφυγικό στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου» στη Μάντρα.

Τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς απόλαυσαν τις ζωγραφιές και τα ποιήματα των μαθητών που ήταν γεμάτα τρυφερότητα και ευαισθησία για τους πρόσφυγες. Ξεχωριστό τόνο στα εγκαίνια έδωσε η εξαιρετική χορωδία των παιδιών του 20ού και 38ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας υπό την διεύθυνση του μουσικού Κώστα Ταμβακά.

Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους φίλοι της Ειρήνης, γονείς των παιδιών, εκπαιδευτικοί, διευθυντές των σχολείων και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας Τάσος Τσαπλές.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως το Σάββατο 21 Μάη και θα λειτουργεί από τις 10:30 π.μ. έως τη 1 μ.μ. και από  τις 6 μ.μ. έως  τις 8 μ.μ.

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας συνεργάζεται κάθε χρόνο με διαφορετικά σχολεία και καλεί και τα άλλα σχολεία της πόλης καθώς και τους εκπαιδευτικούς και γονείς να επισκεφθούν αυτή την πρωτότυπη και αξιόλογη έκθεση.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός