ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο για τα σχολεία στις 4 Ιούνη



Την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, γιατί με τη νέα επαίσχυντη υπουργική απόφαση του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τα ολοήμερα σχολεία συνεχίζει την αντιεκπαιδευτική πολιτική της και οδηγεί σε απόγνωση τις λαϊκές οικογένειες τσακίζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί στη νομοθετική ρύθμιση που

προωθεί η κυβέρνηση και οδηγεί στην κατάργηση και συγχώνευση πολλών Νηπιαγωγείων σε όλη τη χώρα καθώς επίσης και στις τροπολογίες που καταργούν τα τμήματα ένταξης.

Είναι πρόκληση και υποκρισία η κυβέρνηση:

  • να προσπαθεί με αφαιρέσεις ωρών διδασκαλίας και χωρίς διορισμούς να καλύψει τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, που θα συνεχίσουν να υπάρχουν και θα μεγαλώσουν.
  • να καμώνεται ότι νοιάζεται ώστε όλα τα παιδιά να έχουν πρόσβαση στο ολοήμερο σχολείο τη στιγμή που αφαιρεί το δικαίωμα στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών με ένα ή και δύο γονείς άνεργους ή ανασφάλιστους εργαζόμενους, να συμμετέχουν στο ολοήμερο σχολείο.
  • από τη μια να υπόσχεται 20.000 μόνιμους διορισμούς και αυτοί να μετατρέπονται σε χιλιάδες απολύσεις.
  • να διακηρύττει ότι φτιάχνει «ενιαίο τύπο Δημοτικού Σχολείου», ενώ στην πραγματικότητα καταργούν τα ολοήμερα και περικόπτουν χιλιάδες διδακτικές ώρες οδηγώντας τα σχολεία να διαμορφώνουν τελικά το πρόγραμμά τους με όσους εκπαιδευτικούς και όσες διδακτικές ώρες «περισσεύουν».

Καλούμε όλες τις Ενώσεις, τους Συλλόγους και τους γονείς να συμμετέχουν στις 5.30 μμ το απόγευμα του Σαββάτου 4 Ιούνη στα συλλαλητήρια μαζί με τους εκπαιδευτικούς.

Απαιτούμε η κυβέρνηση:

  • Να πάρει πίσω ΤΩΡΑ την υπουργική απόφαση για τα ολοήμερα. Κανένα παιδί να μην αποκλειστεί από τα ολοήμερα σχολεία.
  • Να προχωρήσει άμεσα σε μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και ειδικοτήτων.
  • Να αποσύρει την τροπολογία που καταργεί Τμήματα Ένταξης και το άρθρο που κλείνει Νηπιαγωγεία».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός