«Έφυγε» σε ηλικία 50 χρονών ο σκηνοθέτης, Ν. Τριανταφυλλίδης



Πέθανε σε ηλικία 50 χρόνων ο σκηνοθέτης, Νίκος Τριανταφυλλίδης, γιος του Χάρρυ Κλυνν, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. Γεννήθηκε στο Σικάγο στις 9 Σεπτέμβρη 1966. Σπούδασε Κοινωνιολογία και Επικοινωνία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στη Διεθνή Σχολή Κινηματογράφου του Λονδίνου στο διάστημα 1990-1992. Η πρώτη μικρού μήκους ταινία ήταν το ντοκιμαντέρ «Momus: Amongst Women Only», που γυρίστηκε στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Η πτυχιακή του ταινία «Dogs Licking My Heart» («Τα Σκυλιά Γλείφουν Την Καρδιά Μου») με τον τζαζίστα, Μπλέιν Ρέινινγκερ και τον Παναγιώτη Θανασούλη κέρδισε το Πρώτο Βραβείο Μυθοπλασίας στο 7ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας το 1993. Η ταινία προβλήθηκε και σε διεθνή φεστιβάλ. Την ίδια χρονιά, το 1993, σκηνοθέτησε σε ασπρόμαυρο super 8 mm φιλμ το video clip για το κομμάτι «Δεν Χωράς Πουθενά» του συγκροτήματος Τρύπες.

Το 1999, σε ηλικία 70 ετών, ο Αμερικανός μουσικός Screamin’ Jay Hawkins επισκέφθηκε την Ελλάδα και έδωσε δύο συναυλίες μετά από πρόσκληση του Νίκου Τριανταφυλλίδη, ο οποίος και κινηματογράφησε αυτές τις συναυλίες. H ταινία απέσπασε το Πρώτο Βραβείο στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης και το Δεύτερο Κρατικό Βραβείο Ταινίας Τεκμηρίωσης στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των Κινηματογραφικών Βραβείων Ποιότητας του ΥΠΠΟ.

Υπήρξε μουσικός παραγωγός και ιδρυτής της οπτικοακουστικής εταιρείας «Astra Tv» (1995). Το 2002 εγκαινίασε το συναυλιακό χώρο Gagarin 205, στην οδό Λιοσίων. Τελευταία του ταινία «Οι Αισθηματίες».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός