Πρόσκληση σε Σύσκεψη για το 17ο Παγκόσμιο Συνδικαλιστικό Συνέδριο της ΠΣΟ



Logo PAME2Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο σας καλεί σε Σύσκεψη με θέμα:

 Το 17ο Παγκόσμιο Συνδικαλιστικό Συνέδριο της ΠΣΟ

Δευτέρα, 13 Ιουνίου στις 19:00

Αίθουσα Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων

Αγ. Φιλοθέης 5β, Πλ Μητροπόλεως

«Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Προχωρά στην Διεξαγωγή του 17ου Παγκόσμιου Συνδικαλιστικού Συνεδρίου στις 5-8 Οκτώβρη, στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής με σύνθημα

Αγώνας-Διεθνισμός-Ενότητα

Μπροστά! Για Την Ικανοποίηση Των Σύγχρονων Αναγκών Της Εργατικής Τάξης, Ενάντια Στη Φτώχεια Και Τους Πολέμους Που Γεννά Η Καπιταλιστική Βαρβαρότητα

Το 17ο Παγκόσμιο Συνδικαλιστικό Συνέδριο θα λάβει χώρα σε μια περίοδο που η εργατική τάξη δέχεται τις συνέπειες της Παγκόσμιας Καπιταλιστικής Κρίσης, των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που γεννούν πολέμους και συγκρούσεις και γίνεται προσπάθεια αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού.

Ταυτόχρονα είναι εποχή αγώνων της εργατικής τάξης και των καταπιεζόμενων μαζών παγκοσμίως. Η εργατική τάξη χρειάζεται πιο δυνατό, πιο δυναμικό, πιο μαζικό, πιο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Χρειάζεται συνδικάτα με βαθιές και σταθερές ρίζες στις βιομηχανίες, στις πολυεθνικές σε όλους τους κλάδους, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της και για την διεκδίκηση «της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών της ενάντια στην φτώχεια και τους πολέμους που γεννά η καπιταλιστική βαρβαρότητα». Χρειάζεται να κινηθεί «Μπροστά!» με «Αγώνες, Διεθνισμό και Ενότητα».

Το 17ο Συνδικαλιστικό Συνέδριο δίνει το σύνθημα στην εργατική τάξη και το διεθνές εργατικό κίνημα να πάμε «Μπροστά!» βασιζόμενο

  • Στο ιστορικό πλαίσιο που έδωσε το 16ο Παγκόσμιο Συνδικαλιστικό Συνέδριο το οποίο διοργανώθηκε στην Αθήνα, από το ΠΑΜΕ τον Απρίλη του 2011 με τη συμμετοχή 828 αντιπροσώπων από 101 χώρες.
  • Στη συνεχή ανοδική πορεία της ΠΣΟ την περίοδο 2005-2016, η οποία σήμερα εκπροσωπεί 92 εκατομμύρια εργαζόμενους σε 126 χώρες.

Σε αυτή τη βάση η ΠΣΟ οργανώνει ένα Ανοιχτό, Δημοκρατικό, Ταξικό και Διεθνιστικό Παγκόσμιο Συνδικαλιστικό Συνέδριο στην ηρωική Νότια Αφρική.»

Το ΠΑΜΕ, ως μέλος της ΠΣΟ, που ταυτόχρονα έχει τα τελευταία δέκα χρόνια την ευθύνη της Γραμματείας της, σας καλεί να συζητήσουμε για το Συνέδριο της ΠΣΟ, τους στόχους και τα καθήκοντα της επόμενης περιόδου.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός