«ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ» Καταγγελία για το ξεσπίτωμα πυροσβεστών



Tη συνέχιση της τακτικής των μετακινήσεων για την κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα, καταγγέλλει η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών». Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Καταγγέλλουμε τη συνέχιση της εφαρμογής του συστήματος των μετακινήσεων των συναδέλφων μας, για κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό που αντιμετωπίζουν αρκετές υπηρεσίες μας σε όλη τη χώρα.

Οι μετακινήσεις αυτές, στην ουσία εξελίσσονται για αρκετούς συναδέλφους μας σε άτυπες μεταθέσεις, αφού καλούνται να εκτελέσουν υπηρεσία αρκετά μακριά από τα σπίτια τους. Υλοποιούνται από το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, με την έγκριση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που εφαρμόζει και επεκτείνει τα αντεργατικά μέτρα που ψήφισαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στους εργαζόμενους στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Με την εφαρμογή των διατάξεων του ΠΔ 93/2014, έχουν ξεσπιτωθεί μέχρι στιγμής συνάδελφοί μας από περιοχές της Πάτρας, της Λαμίας, της Ξάνθης και πρόσφατα κλήθηκαν συνάδελφοί μας που υπηρετούν στη Νάξο, να μετεγκατασταθούν στη Σαντορίνη για να εκτελέσουν υπηρεσία.

Οι συνάδελφοί μας μέσα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, καλούνται να αντιμετωπίσουν και νέα οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα.

Μεγάλες ευθύνες έχει το προεδρείο της Ομοσπονδίας και τα προεδρεία των περισσότερων πρωτοβάθμιων σωματείων μας, γιατί τήρησαν σιγή ιχθύος,όταν η ΕΑΚΠ ενημέρωνε για τις συνέπειες που θα προκύψουν από την εφαρμογή του ΠΔ 93 και καλούσε σε δυναμικές κινητοποιήσεις για την άμεση κατάργησή του.

Επιπλέον, το προεδρείο της Ομοσπονδίας ακόμα και τώρα περιορίζεται απλώς στο να διαφωνεί, εν μέρει, με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Παράλληλα καταθέτει προτάσεις προς την πολιτική και φυσική ηγεσία, για να μερεμετίσουν και όχι να καταργήσουν το αντεργατικό διάταγμα.

Όπως προκύπτει και από την πρόσφατη ανακοίνωσή του, το προεδρείο της Ομοσπονδίας συμβιβάζεται με την τροποποίηση και όχι με την κατάργηση του ΠΔ, ζητάει να μπουν κριτήρια στις μετακινήσεις, να παρέχεται σίτιση και διαμονή, ζητάει να καταργηθούν οι μετακινήσεις μόνο στα νησιά και όχι σε όλη τη χώρα, συμβιβάζεται δηλαδή με το ξεσπίτωμα των συναδέλφων μας με κριτήρια.

Κουβέντα για αγώνα και κινητοποίηση, παρά μόνο διάλογο με την πολιτική και φυσική ηγεσία, ενώ ακόμα και τις προτάσεις που επικαλείται το προεδρείο ότι καταθέτει, δεν τις γνωρίζει κανένας συνάδελφος σε όλη τη χώρα, ούτε τις έχει γνωστοποιήσει στο ΔΣ της Ομοσπονδίας. Όπως κρυφά από τους συναδέλφους έχει καταθέσει και τη συνολική πρόταση του για τον κανονισμό μεταθέσεων, όπου προτείνει να ξεσπιτώνονται συνάδελφοί μας για να καλύπτουν υποτυπωδώς τα μεγάλα κενά του ΠΣ που διαμόρφωσαν οι διαχρονικές πολιτικές των κυβερνήσεων. Έχει προτείνει προ πολλού δηλαδή, αυτό που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και εναρμονίζεται πλήρως με την πολιτική της. (δείτε την πρόταση του προεδρείου της Ομοσπονδίας, στην ιστοσελίδα μας)

Οι συνάδελφοί μας πρέπει να δώσουν τη δική τους απάντηση απέναντι σε όλες τις αρνητικές εξελίξεις στον εργασιακό μας χώρο. Με βάση τη μέχρι τώρα εμπειρία τους πρέπει να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα για τον χαρακτήρα που πρέπει να έχει το συνδικαλιστικό κίνημα των πυροσβεστών και με αφορμή το προσεχές Συνέδριο της Ομοσπονδίας, να στηρίξουν τις θέσεις και τις προτάσεις της ΕΑΚΠ για ανασύνταξη, για αλλαγή των συσχετισμών, του πλαισίου δράσης και των διεκδικήσεων.

Συνεχίζουμε τον αγώνα αταλάντευτα χωρίς φόβο, χωρίς καμία υποταγή. Με οργάνωση – αυτοπεποίθηση – αξιοπρέπεια και ψηλά το κεφάλι». 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός