ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Να ανακληθούν οι δύο απολύσεις συνδικαλιστών από τη «ΛΕΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΕ»



Τις τρομοκρατικές, εκδικητικές και παράνομες, όπως τις χαρακτηρίζει, απολύσεις δύο συνδικαλιστών από την εταιρεία «ΛΕΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΕ», επειδή συμμετείχαν στη 48ωρη απεργία, στις 6 και 7 Μάη ενάντια στο νόμο-λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό-Φορολογικό, καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Ο ένας απολυμένος είναι εκλεγμένος στο ΔΣ της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής και ο άλλος μέλος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Το Συνδικάτο αναφέρει στην καταγγελία του:

«Πρόκειται ξεκάθαρα για προσπάθεια της εργοδοσίας να ξεφορτωθεί πρωτοπόρους αγωνιστές και να εκφοβίσει όποιον θέλει να αντισταθεί στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης και κεφαλαίου, όποιον θέλει να παλέψει ενάντια στο σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα. Για αυτό και ενοχλήθηκε από τη στάση των συναδέλφων και από την επομένη κιόλας μέρα μετά την απεργία κινήθηκε εναντίον τους.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους δύο συναδέλφους και δηλώνουμε πως η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς δεν θα περάσει. Απαιτούμε από την εργοδοσία να πάρει πίσω τις απολύσεις».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός