ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΕΒ Θ. Φέσσας: Εφαρμόστε το μνημόνιο «σωστά και γρήγορα»



«Κάντε τη δουλειά σωστά και γρήγορα και κάντε την τώρα» είναι η απαίτηση των βιομηχάνων από την κυβέρνηση, όπως την ανέφερε ο Θεόδωρος Φέσσας που επανεκλέχτηκε πρόεδρος του ΣΕΒ από την ετήσια συνέλευση των μελών του Συνδέσμου.

Στην ομιλία του ανέφερε πως το μνημόνιο πρέπει να εφαρμοσθεί τάχιστα, αλλά να αλλάξουν, να ελαφρυνθούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι που επηρεάζονται από παραμέτρους του μνημονίου όπως η φορολογία.

Παράλληλα έστειλε μήνυμα προς την κυβέρνηση να μην κωλυσιεργεί. Συγκεκριμένα σημείωσε πως «με τα υφεσιακά μέτρα που υπάρχουν στο πρόγραμμα μαζί με μια ανόρεχτη εφαρμογή του, δηλαδή με άρνηση της κυβέρνησης να αναλάβει την πραγματική ιδιοκτησία του, η ανάπτυξη πράγματι δεν μπορεί να έρθει. Αυτό που πρέπει να γίνει, και αυτό θα είναι το κεντρικό μου μήνυμα στη βραδινή Γενική Συνέλευση, συμπυκνώνεται σε μια φράση: «Κάντε τη δουλειά σωστά και γρήγορα και κάντε την τώρα». Το ελληνικό ζήτημα δεν σηκώνει άλλες αναβολές από κανέναν. Ούτε από την ελληνική κυβέρνηση ούτε όμως και από τους εταίρους μας που λόγω των επιμέρους εθνικών συμφερόντων αρνούνται να λάβουν πιο γενναίες αποφάσεις για την Ελλάδα».

Δήλωσε πως «αυτή θα είναι η γραμμή μας τα επόμενα δύο χρόνια. Στενή παρακολούθηση και άσκηση πίεσης στην κυβέρνηση και τους εταίρους μας για να γίνουν επιτέλους όλα τα σωστά πράγματα που προβλέπει το 3ο μνημόνιο και εκκρεμούν εδώ και χρόνια και ταυτόχρονα να διορθωθούν οι αστοχίες του προγράμματος, που θα βάλουν εμπόδια στην ανάπτυξη και θα στρέψουν ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις στην παραοικονομία».

Επιπλέον σε δήλωσή του προς τα ΜΜΕ ο Θ. Φέσσας ζήτησε να αλλάξει το μείγμα διαχείρισης της κρίσης, λέγοντας πως το μήνυμα του ΣΕΒ προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ότι «το μείγμα πολιτικής όπως συμφωνήθηκε δεν βγαίνει και πρέπει να αναθεωρηθεί».

http://www.902.gr

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός