Χρυσό μετάλλιο στην σκοποβολή κατέκτησε η Άννα Κορακάκη



Το χρυσό μετάλλιο στον τελικό της σκοποβολής των 25 μέτρων κατέκτησε η Άννα Κορακάκη στην πρώτη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. 

Πρόκειται για το πρώτο χρυσό μετάλλιο που κατακτά η Ελλάδα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα, το 2004. Η 20χρονη πρωταθλήτρια πριν από μερικές ημέρες είχε κατακτήσει το χάλκινο στο αεροβόλο 10 μέτρων. 

Η Κορακάκη ήταν εντυπωσιακή στα ημιτελικά και με 19 πόντους πέρασε ως πρώτη στον μεγάλο τελικό εξασφαλίζοντας την ίδια στιγμή το μετάλλιο. 

Αντίπαλος της εκεί ήταν η Γερμανίδα, Μόνικα Καρς, η οποία ενώ στην αρχή δεν μπόρεσε να ακολουθήσει σε ευστοχία την Ελληνίδα (6-0), στη συνέχεια, η αναμέτρηση έγινε… ντέρμπι. Η Γερμανίδα μείωσε σταδιακά σε 6-2, 6-4 και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 6-6 την Ελληνίδα σε ένα σημείο που έμοιαζε να χάνει την ψυχραιμία της. Η τελευταία σειρά των βολών ανέδειξε την Ελληνίδα νικήτρια με αποτέλεσμα να κερδίσει το χρυσό.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ελβετή Χάιντι Γκέρμπερ που νίκησε 8-4 την Κινέζα Ζανγκ στην αναμέτρηση για την 3η θέση.

http://www.902.gr

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός