Σκοτώθηκε εργαζόμενος delivery – Την τήρηση των κανόνων προστασίας ζητά το σωματείο



Την τήρηση των κανόνων προστασίας των εργαζόμενων ζητά το σωματείο εργατοϋπαλλήλων ιδιωτικού τομέα Νομού Ζακύνθου καθώς ένας εργαζόμενος ως delivery σκοτώθηκε την ώρα της εργασίας του.

Το σωματείο επισημαίνει πως τα αίτια βρίσκονται στην εντατικοποίηση της δουλειάς και στο κακό οδικό δίκτυο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το σωματείο μας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του άτυχου εργαζόμενου, Μιχάλη Τζαβαλά, που σκοτώθηκε εν ώρα εργασίας την περασμένη Πέμπτη.

Θέλουμε να επισημάνουμε ιδιαίτερα ότι στα παιδιά που δουλεύουν ως delivery τη θερινή σεζόν ο κίνδυνος για τη σωματική τους ακεραιότητα αυξάνεται λόγω της μεγάλης αύξησης της κίνησης, της εντατικοποίησης της δουλειάς από την άλλη και την πίεση στους εργαζόμενους για να βγαίνει γρήγορα η δουλειά αλλά και του κακού οδικού δικτύου που είναι μεγάλη πληγή δυστυχώς στο νησί.

Το σωματείο μας απαιτεί να τηρούνται οι κανόνες προστασίας των εργαζομένων , ασφάλιση για όλους, να τηρείται το ωράριο εργασίας. Επίσης να διατεθούν τα απαιτούμενα κονδύλια για αποκατάσταση των οδικών μας δικτύων».

http://www.902.gr

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός