ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ



ΔΑΣ ΟΑΣΘ Logo

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ! Θεσσαλονίκη 24-8-2016

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συνάδελφοι-σσες, με την «άτακτη υποχώρηση» και την άρση -κατά πλειοψηφία- της επίσχεσης εργασίας που αποφασίστηκε την Δευτέρα το απόγευμα σε έκτακτο Δ.Σ. από τις παρατάξεις ΕΝΟΤΗΤΑ και Ε.ΣΥΣ., ζήσαμε για ακόμα μια φορά ως εργαζόμενοι την υπονόμευση των κινητοποιήσεων μας από το ίδιο το συνδικαλιστικό μας όργανο (Δ.Σ.) που υποτίθεται τις αποφάσισε –κατόπιν της εξουσιοδότησης της Γ. Συνέλευσης- για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα μας.

Το ότι γυρίζουμε στη δουλειά απλήρωτοι και σε αναμονή της σύσκεψης της Πέμπτης παρουσιάστηκε από την πλειοψηφία ως «νίκη» αφού ο «στόχος επετεύχθει»!
Ερώτημα: Ένα ραντεβού σε επίπεδο Γ. Γραμματέων των συναρμόδιων υπουργείων Μεταφορών και Εργασίας ήταν ο μεγαλεπήβολος στόχος των κινητοποιήσεων δύο εβδομάδων;;
Τέτοια ευτέλεια και απαξίωση των 2.300 εργαζομένων;;

Οι συνάδελφοι πρέπει τώρα να βγάλουν συμπεράσματα για τις παρατάξεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού ΕΝΟΤΗΤΑ και Ε.ΣΥΣ. γιατί η συνέχεια θα είναι δυσκολότερη και θα πρέπει να αντιδράσουμε όλοι μαζί εναντίον όσων μας ξεπουλάνε.

Να γιατί και οι μεν και οι δε δεν απαντούσαν στις συνεχείς προτάσεις της ΔΑΣ ΟΑΣΘ για έκτακτες Γ. Συνελεύσεις στα Αμαξοστάσια για να αποφασίζουν οι ίδιοι εργαζόμενοι για την πορεία των κινητοποιήσεων.
Να γιατί απέρριψαν την πρόταση της ΔΑΣ για αλλαγή της μορφής της κινητοποίησης από επίσχεση εργασίας σε στάση εργασίας ή σε 24ωρη απεργία εφόσον υπήρχε η πιθανότητα τα ασφαλιστικά μέτρα στα οποία προσέφυγαν οι «αγαπητοί συνεργάτες» της διοίκησης του ΟΑΣΘ να κερδηθούν υπέρ τους.
Να γιατί δεν ήθελαν να πραγματοποιήσουν ούτε μια αγωνιστική κινητοποίηση με τους εργαζόμενους στο δρόμο.
Γιατί στην πραγματικότητα υπερασπίζονται τα συμφέροντα της επιχείρησης εναντίον των εργαζομένων!!

Στο έκτακτο Δ.Σ. διαβάστηκε επιστολή «απάντηση» της πλειοψηφίας του Συνδικάτου προς τον υπουργό μεταφορών όπου ανάμεσα στα πολλά και ενδιαφέροντα που θα αναλύσουμε σε επόμενες ανακοινώσεις μας αναφέρει και το έξης απίθανο:
«Σας διαβεβαιώνουμε ότι ακόμα και αν δεν δοθεί λύση έως την έναρξη της ΔΕΘ θα αναστείλουμε τις κινητοποιήσεις μας καθόλη την περίοδο της ΔΕΘ…..»!!! Συνάδελφοι, μας ξεπουλάνε αντισταθείτε!

Στο έκτακτο Δ.Σ. παραβρέθηκε -για πρώτη φορά – ο νομικός σύμβουλος του Συνδικάτου
κ. Δοξάκης Στράτος που από νομικής πλευράς εξήγησε τα πλεονεκτήματα της άρσης της επίσχεσης εργασίας στην ουσία στηρίζοντας την άποψη του προεδρείου.
Είναι ο ίδιος που πριν μερικούς μήνες υπερασπίστηκε στο δικαστήριο τον ΟΑΣΘ απέναντι στον συνάδελφο τεχνίτη που έπαθε το εργατικό ατύχημα στο Αμαξοστάσιο του Φοίνικα το Σεπτέμβριο του 2013 και διεκδικούσε αποζημίωση.

Συνάδελφοι-σσες, βγάζοντας τα σωστά συμπεράσματα από όλα τα παραπάνω σας καλούμε να γυρίσετε τις πλάτες σε αυτούς που σας είπαν ψέματα το Νοέμβρη του 2014 στο Βελλίδειο και σας υποσχέθηκαν ότι με όσα παραχωρούσατε τότε θα επανέρχονταν η κανονικότητα στις καταβολές των μισθών και ότι δεν θα υπήρχαν μειώσεις μισθών ούτε ενός ευρώ.
Συσπειρωθείτε με τη ΔΑΣ για να διεκδικήσουμε όλα όσα εκβιαστήκαμε να παραχωρήσουμε και να αγωνιστούμε για αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας.
Οι κινητοποιήσεις –έστω και αυτές- που έγιναν έδειξαν δύο πράγματα:
1ον Οι εργαζόμενοι με σωστό οργανωμένο αγώνα μπορούν να αναγκάσουν την κυβέρνηση να κάνει πίσω
2ον Αυτοί που μας εκπροσωπούν είναι πολύ «λίγοι» και πλέον επικίνδυνοι.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΑΣ ΟΑΣΘ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός