ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Άγρια εκμετάλλευση προσφύγων, εργάζονται για 0,80 ευρώ την ώρα!



Θύματα άγριας εργασιακής εκμετάλλευσης είναι οι πρόσφυγες στην Γερμανία, σύμφωνα με Πανεπιστημιακές και δημοσιογραφικές έρευνες όπως αναφέρει η «Deutsche Welle».

Ο μισθός τους είναι 0,80 ευρώ την ώρα σύμφωνα με τα γερμανικά εργατικά συνδικάτα για τους πρόσφυγες που εργάζονται ως καθαριστές και μεταφορείς. Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά πως «τα ωρομίσθια ως λαντζιέρηδες, καθαριστές και φορτοεκφορτωτές ανέρχονται σύμφωνα με τα συνδικάτα στα 80 σεντ. Ωστόσο οι πρόσφυγες βρίσκονται πολλές φορές σε μεγάλη οικονομική ανάγκη αφού στέλνουν χρήματα στις οικογένειες τους ή ακόμη πληρώσουν τα χρέη τους στους διακινητές».

Μάλιστα όπως αναφέρει το δημοσίευμα «ως διαμεσολαβητές ενεργούν συνήθως επισκέπτες και συνεργάτες των προσφυγικών καταυλισμών. Σε ανταπόδοση οι πρόσφυγες τους πληρώνουν ως «προμήθεια» ένα μεγάλο μέρος του μισθού τους».

Το θέμα έχει μεγάλες διαστάσεις καθώς οι εκτιμήσεις που υπάρχουν αναφέρουν πως ίσως και το 50% του ενός εκατομμυρίου προσφύγων που έχουν φτάσει στη Γερμανία εργάζεται παράνομα και με μισθούς εξαθλίωσης. η «Deutsche Welle» αναφέρει πως «σε μια ανάλυση των Πανεπιστημίων του Τίμπινγκεν και του Λιντς εκτιμάται ότι πιθανώς ως και το 30% του ενός εκατομμυρίου προσφύγων που έχουν έρθει στη Γερμανία τον περασμένο χρόνο εργάζονται παράνομα. Σύμφωνα πάλι με έρευνα της δημόσιας τηλεόρασης NDR που βασίζεται σε εκτιμήσεις εθελοντών και κοινωνικών λειτουργών σε προσφυγικά καταλύματα το ποσοστό κυμαίνεται μεταξύ 10% και 50%».

 http://www.902.gr/

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός