ΔΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ»: Καλεί τους εργαζόμενους να ξεπεράσουν τη συμβιβασμένη ηγεσία του επιχειρησιακού σωματείου



marinopoulos-ypoyrgeio-ergasias-9

Την πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Καρφούρ – Μαρινόπουλος – Ντία» που για άλλη μια φορά, κάνει εν κρυπτώ διαδικασίες όπως ανακοίνωσε στις 31/8/2016, μην καλώντας τα εκλεγμένα μέλη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ), καταγγέλλουν τα εκλεγμένα μέλη, με τη ΔΑΣ (που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), στην Κεντρική Διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου, Άχμετ Μουσταφά και Πέτρος Τσίγκας.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Αναρωτιόμαστε τι πραγματικά φοβούνται και δεν καλούν τα μέλη της ΔΑΣ.

Η πλειοψηφία της διοίκησης του επιχειρησιακού μας σωματείου, έχει καταντήσει το σωματείο γραφείο Τύπου της εργοδοσίας. Λειτουργεί ως δεκανίκι. Φάνηκε και στην στάση που κράτησαν υπέρ της εργοδοσίας στο δικαστήριο την 1η Ιούλη, δηλαδή ότι οι 13.000 εργαζόμενοι συμφωνούν με την εξυγίανση της εταιρείας.

Αλήθεια πότε μας ρώτησαν;

Γιατί δεν μας λένε ότι η «εξυγίανση» σύμφωνα με τη δικογραφία περιλαμβάνει μειώσεις μισθών, απολύσεις, εντατικοποίηση, απαγόρευση των κινητοποιήσεων όταν θίγονται τα δικαιώματά μας;

Όπως και όλο το προηγούμενο διάστημα εξάλλου, όταν ήταν οξυμένα τα προβλήματα, με απολύσεις συναδέλφων μας και απληρωσιά, έκαναν ότι περνά από το χέρι τους για να κατευνάσουν την αγωνιστικότητα των εργαζομένων. Έδειξαν την πλήρη ταύτιση τους με τα «θέλω» της «Μαρινόπουλος ΑΕ».

Αναρωτιόμαστε πραγματικά γιατί δεν συγκαλεί Γενική Συνέλευση στην Αττική, που είναι ο κύριος όγκος των εργαζομένων, που έγιναν οι περισσότερες απολύσεις το προηγούμενο διάστημα, που οι συνέπειες της όποιας εξέλιξης θα είναι πιο εμφανή, καθώς θα κλείσουν καταστήματα με βάση των ανταγωνισμό στον κλάδο.

Το σωματείο είναι των εργαζομένων, οφείλει να λειτουργεί και να παίρνει αποφάσεις με γνώμονα τα συμφέροντα τους. Δεν μπορεί ένα σωματείο να εκφράζει τα συμφέροντα του εργοδότη. Δεν μπορεί στις κινητοποιήσεις το σωματείο να καλεί ανοιχτά σε απεργοσπασία μέσω SMS. Δεν μπορεί να παίρνει αποφάσεις χωρίς να συνεδριάζει η διοίκηση του, χωρίς Γενικές Συνελεύσεις ώστε να πάρουν θέση οι ίδιοι εργαζόμενοι.

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους:

Να αναρωτηθείτε τι σωματείο χρειαζόμαστε; Υπέρ της εργοδοσίας που θα μας αφήνει ανυπεράσπιστους στην εκμετάλλευση του εκάστοτε εργοδότη ή υπέρ των εργαζομένων σε συμπόρευση μα το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα;

Να προσπεράσετε τις συμβιβασμένες ηγεσίες, αλλάζοντας τους συσχετισμούς ενισχύοντας τις ταξικές δυνάμεις, να ανήκει το σωματείο μας στην δύναμη του ΠΑΜΕ δυναμώνοντας την αγωνιστική απάντηση και πάλη για αυξήσεις σε μισθούς, κοινωνικές παροχές, όλα όσα μας αφαίρεσαν, όσα είναι δικαίωμα μας με βάση τον πλούτο που παράγουμε και τις σύγχρονες ανάγκες.

Να δυναμώσετε τις επιτροπές αγώνα και να συγκροτήσετε σε κάθε κατάστημα.

Απέναντι σε όλη αυτή την επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας η απάντηση μας πρέπει να είναι
◾Η οργάνωση μας στα ταξικά κλαδικά σωματεία, γύρω από τις δυνάμεις της ΔΑΣ, που πρωτοστατεί στην οργάνωση και αγωνιστική των εργαζομένων.
◾Η ενότητα και η ταξική αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων σε κόντρα με τα συμφέροντα της εργοδοσίας.

Παλεύουμε για:
◾Άμεση καταβολή όλου του μισθού μας, καμία καθυστέρηση στην μισθοδοσία
◾Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας!

Καμία βλαπτική μεταβολή στις εργασιακές μας σχέσεις».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός