ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Για το κλείσιμο των Ψυχοδιαγνωστικών Κέντρων του ΚΕΘΕΑ



«Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση δυσχεραίνει όλο και περισσότερο τη ζωή των νέων ανθρώπων και εξαπλώνει το σύνθετο φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ συνεχίζει να αποδυναμώνει την προσπάθεια για την αντιμετώπιση του φαινομένου με το κλείσιμο των Πολυδύναμων Ψυχοδιαγνωστικών Κέντρων. Τα κέντρα αυτά είχαν μέχρι σήμερα την ευθύνη για τη θεραπεία χρηστών που πάσχουν από έντονη ψυχική νόσο. Τόσο το κλείσιμό τους όσο και η μέχρι τώρα υποστελέχωσή τους αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η ανάκαμψη από την κρίση απαιτεί μηδενικές κοινωνικές δαπάνες και νέους που θα τη «στηρίζουν» κουβαλώντας της χειρότερες συνέπειές της.

Τα Ψυχοδιαγνωστικά Κέντρα δεν χρειάζεται να αποδείξουν τη χρησιμότητα της ύπαρξής τους. Αυτή αποδεικνύεται από τη συνεχώς αυξανόμενη χρήση, από τη συνεχή ενδυνάμωση των παραγόντων που οδηγούν στην εξάρτηση, από τους δρόμους που διαλέγουν για τους νέους, αυτοί που τώρα τα θεωρούν βάρος.

Είναι απαράδεκτη η «εναλλακτική» πρόταση του υπουργείου Υγείας για προσλήψεις με «δελτίο παροχής υπηρεσιών» που οδηγεί στο καθεστώς του πλανόδιου εργαζόμενου, σε μια δομή που χρειάζεται μακροχρόνια σταθερότητα και ποικίλο επιστημονικό προσωπικό. Φαίνεται για άλλη μια φορά ότι επιχειρηματικότητα και δομές πρόληψης και απεξάρτησης δεν μπορούν να συνυπάρξουν.

Το ΕΣΥΝ καλεί όλους τους φορείς και τους συλλόγους να κάνουν δική τους υπόθεση τη διατήρηση και τη στελέχωση των Πολυδύναμων Κέντρων Πρόληψης.

  • •Να μην κλείσουν τα Πολυδύναμα Ψυχοδιαγνωστικά Κέντρα.•
  • Να στελεχωθούν με επιπλέον μόνιμο και σταθερό προσωπικό με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να ανταποκρίνεται στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες θεραπευτικής παρέμβασης.•
  • Να ενταχθεί το προσωπικό στο μόνιμο προσωπικό του ΚΕΘΕΑ».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός