ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ: Πλούσιος ο προγραμματισμός για τη θεατρική περίοδο 2016-2017



dhpethe-patras-6

Πλούσιος είναι ο προγραμματισμός του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Πάτρας για τη θεατρική περίοδο 2016-2017, όπως ανακοινώθηκε χτες σε συνέντευξη Τύπου.
Όπως σημειώθηκε:
«Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ξεκινά δυναμικά τη νέα θεατρική περίοδο, με δύο μεγάλες παραγωγές του παγκόσμιου ρεπερτορίου και με ένα καταξιωμένο ελληνικό έργο στην Παιδική – Εφηβική του Σκηνή.


Το «Άρμα Θέσπιδος», το «Όπερα Studio» και το Θεατρικό Εργαστήρι συνεχίζουν την καλλιτεχνική – εκπαιδευτική διαδικασία με υψηλότερους στόχους.
Η Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, με νέο διευθυντή τον Λιθουανό Τσέζαρις Γκραουζίνις, που η πρόσφατη σκηνοθεσία του στους «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, εδραιώνει την παρουσία της Σχολής στην πόλη μας.
Το θέατρο συνεχίζει την κοινωνική του πολιτική, συνεργάζεται με τις κοινωνικές δομές του Δήμου Πατρέων και συνεχίζει την πολιτική του χαμηλού εισιτηρίου ή ακόμη και της δωρεάν εισόδου για ευπαθείς κοινωνικές δυνάμεις, σύμφωνα με την πολιτική του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη».
Πιο αναλυτικά, θα ανέβουν οι παρακάτω παραστάσεις:
«Μικροαστοί» του Μαξίμ Γκόρκι
Ο Κώστας Καζάκος, καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου, σκηνοθετεί τους «Μικροαστούς» του Μ. Γκόρκι στην Κεντρική Σκηνή, στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», από 3 Δεκέμβρη. Πρόκειται για ένα έργο ρεαλιστικό και ταυτόχρονα αλληγορικό.
«Τα δικαιώματα δεν σου τα δίνουν, τα δικαιώματα τα παίρνεις μόνος σου…», γράφει ο Γκόρκι το 1901. Οι ήρωες είναι πρόσωπα της καθημερινής ζωής, αλλά και σύμβολα. Ταξικές δυνάμεις της κοινωνίας σε αντίθεση και σύγκρουση. Από τη μια πλευρά οι μικροαστοί, περιχαρακωμένοι, πνιγμένοι στις προκαταλήψεις, αμέτοχοι, αντιδραστικοί, με μοναδική τους έννοια το προσωπικό τους συμφέρον και την καλοπέραση. Κι από την άλλη ένας ολόκληρος κόσμος αρχίζει να αφυπνίζεται, διεκδικώντας μία καλύτερη ζωή.
Συντελεστές: Μετάφραση: Λυκούργος Καλλέργης, Προσαρμογή – Σκηνοθεσία: Κώστας Καζάκος, Σκηνικά – κοστούμια: Θάλεια Ιστικοπούλου, Μουσική: Σοφία Καμαγιάννη, Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος, Βοηθός σκηνοθέτη: Έλενα Αλεξανδράκη.
Διανομή: Κώστας Καζάκος, Μελίνα Βαμβακά, Αλμπέρτο Φάις, Κοραλία Καράντη, Αντώνης Καραστεργίου, Διονύσης Βούλτσος, Γεωργία Σωτηριανάκου, Βίκυ Μαραγκάκη, Φάνης Δίπλας, Γεράσιμος Ντάβαρης, Ήρα Ρόκου, Ιωάννα Στεφανάτου, Περικλής Βασιλόπουλος.

Από την παράσταση το «Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης» του Μαριβό
«Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης» του Μαριβό
Από το «Άρμα Θέσπιδος» το «Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης», που θα ανέβει στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» από 29 Οκτώβρη έως 20 Νοέμβρη. Θα ακολουθήσει περιοδεία στην ευρύτερη περιοχή Αχαΐας – Ηλείας κ.λπ. Θα δοθούν δωρεάν παραστάσεις σε νοσοκομεία, ιδρύματα, φυλακές.
Μια κωμωδία παρεξηγήσεων και εναλλαγής ρόλων… Ένα παιχνίδι μεταμφιέσεων που κινεί επιδέξια ο Οργκόν, πατέρας της Σύλβια, που σκοπεύει να παντρευτεί τον Ντοράντ. Για να μάθει ποιος στ’ αλήθεια είναι ο Ντοράντ, ζητάει άδεια από τον πατέρα της να αλλάξει θέση με την υπηρέτριά της Λιζέτ, όταν εκείνος τους επισκεφθεί. Ο πατέρας της συμφωνεί, γνωρίζοντας πως και ο Ντοράντ σκοπεύει να κάνει το ίδιο ακριβώς παιχνίδι. Θα παρουσιαστεί ως υπηρέτης και ο υπηρέτης του Αρλεκίνος θα μεταμφιεστεί σε Ντοράντ…
Συντελεστές: Μετάφραση: Γιάννης Βαρβέρης, Σκηνοθεσία – Διασκευή: Χρήστος Στρέπκος, Σκηνικά – κοστούμια: Θάλεια Ιστικοπούλου, Κίνηση: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου, Φωτισμός: Νίκος Σωτηρόπουλος
Παίζουν: Γιάννης Τσάκωνας, Βασίλης Κόκκαλης, Ελένη Καλαντζοπούλου, Κατερίνα Κολλυροπούλου.
«Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου
Η Παιδική – Εφηβική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ανεβάζει τον «Οδυσσεβάχ» στο Θέατρο «Απόλλων», από τις 7 Νοέμβρη. Μια ιστορία που γοητεύει και συγκινεί μικρούς και μεγάλους.
Η ιστορία του Οδυσσεβάχ ή αλλιώς του Οδυσσέα και του Σεβάχ του Θαλασσινού, που κουρασμένος από τις περιπέτειες του πολέμου ξεκινά για το ταξίδι της επιστροφής στην πατρίδα του την Ιθαγδάτη. Το καράβι του, όμως, αράζει στο νησί του επικίνδυνου Δρακοκύκλωπα Αρχισαλαχάρ, περνάει από το νησί των Λωτοφάγων, ακούει το μαγεμένο τραγούδι των Σειρήνων, συναντάει την Γοργόνα και τη μάγισσα Κιρκίλα. Κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του στη χώρα της Λαριζάντ, της αγέλαστης πριγκίπισσας, περνά από χώρες που μιλούν με ένα φωνήεν, από λίμνες, δάση και ποτάμια…
Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Περικλής Βασιλόπουλος, Σκηνικά – κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού, Μουσική: Σοφία Καμαγιάννη, Χορογραφία: Όλγα Σπυράκη, Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος, Βοηθός σκηνοθέτη: Γεράσιμος Ντάβαρης, Βοηθός σκηνογράφου: Βασιλική Χριστοπούλου.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Σπύρος Κουβαρδάς, Ηρακλής Κρομμύδας, Πάνος Τρουμπουνέλης, Έφη Κεραμίδα, Νίκη Καρακώστα, Γεράσιμος Σοφιανός, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, Νάνσυ Χριστοπούλου.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός