Συλλογική σύμβαση υπέγραψαν ΣΕΗ και ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας



seh

Υπογράφηκε την Παρασκευή 7 Οκτώβρη η συλλογική σύμβαση μεταξύ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗΠΕΘΕ) Πάτρας.


Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΣΕΗ, «πρόκειται για πολύ σημαντική εξέλιξη παίρνοντας υπόψη ότι η σύμβαση υπογράφτηκε τη στιγμή που κυβέρνηση και κουαρτέτο προσπαθούν να αλλάξουν προς το χειρότερο το ήδη βάρβαρο υφιστάμενο πλαίσιο στην αγορά εργασίας και ταυτόχρονα να κοροϊδέψουν τους εργαζόμενους ότι δήθεν αποκαθιστούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και νομοθετούν υπέρ τους».
Επίσης είναι πολύ σημαντική εξέλιξη καθώς, όπως τονίζει το ΣΕΗ «υπογράψαμε τη σύμβαση που εμείς διεκδικούσαμε, με τους οικονομικούς και θεσμικούς όρους όπως αυτοί είχαν διατυπωθεί στην τελευταία σύμβαση που είχε υπογραφεί μεταξύ ΣΕΗ – ΠΕΕΘ το 2011. Φυσικά συνομιλητή είχαμε ένα δήμο ο οποίος παρά τις οικονομικές δυσκολίες που έχουν οι περισσότεροι δήμοι λόγω της υποχρηματοδότησης βάζει προτεραιότητα τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων».
Το ΣΕΗ απαιτεί την επαναφορά και υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την αναπλήρωση των απωλειών και για αυτό καλεί στο μεγάλο συλλαλητήριο των Συνδικάτων, τη Δευτέρα, 17 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα, αλλά και στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου τη Δευτέρα 24 Οκτώβρη στις 13.00 στο Θέατρο Χατζηχρήστου.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός