ΔΑΣ-ΟΑΣΑ: ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ «ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Η.Λ.Π.Α.Π»



ΔΑΣΟΑΣΑ

                         ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ            12-10-2016

Συνάδελφοι-σες, δύο χρόνια έχουν περάσει από τις αρχαιρεσίες του σωματείου μας και σε αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι του πρώην ΗΛΠΑΠ, ήρθαμε αντιμέτωποι με την σαρωτική επίθεση που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πατώντας πάνω στα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη τις ελπίδες των λαϊκών στρωμάτων καλλιέργησε αυταπάτες που της έδωσαν ανοχή και χρόνο να προωθήσει χωρίς να βρει αντιστάσεις τα αντιλαϊκά σχέδια που έχουν ανάγκη οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Έτσι σε αυτό το διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αξιοποιώντας τις αναφορές στην αριστερά και τους λαϊκούς αγώνες, πέτυχε το στόχο της να περάσει ανατροπές στρατηγικού σχεδιασμού για το κεφάλαιο όπως είναι ο νέος αντιασφαλιστικός νόμος, που διαμορφώνει ακόμη χειρότερους όρους συνταξιοδότησης και περίθαλψης, οι ιδιωτικοποιήσεις μέσω των οποίων παραχωρούνται στα μονοπώλια υποδομές και κλάδοι στρατηγικής σημασίας που τους έχει χρυσοπληρώσει ο λαός. Η αντιλαϊκή επίθεση θα έχει συνέχεια παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου. Άλλωστε είναι νωπή ακόμη η ψήφιση του τρίτου μνημονίου από όλα τα κόμματα που στηρίζουν τις επιλογές του κεφαλαίου. Σειρά στην κυβερνητική ατζέντα έχουν τα εργασιακά με στόχο τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, η κατάργηση των απεργιών, το ξεπούλημα πρώην ΔΕΚΟ και άλλων κρατικών υποδομών και περιουσιακών στοιχείων μέσω του υπερταμείου  στο οποίο εντάσσουν και τις Αστικές Συγκοινωνίες, οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας που αρχίζουν να παίρνουν μαζικό χαρακτήρα.

Αλλά και στο χώρο εργασίας τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής είναι χειροπιαστά. Εντατικοποίηση της εργασίας (μειωμένοι χρόνοι διαδρομών) αντιπαράθεση με το επιβατικό κοινό λόγω μείωσης συγκοινωνιακού έργου(160 οχήματα κυκλοφορούν πια), μείωση των ρεπό και των αδειών στη πράξη καθώς συστηματικά δεν αποδίδονται στους εργαζόμενους. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι πως μπαίνουν εμπόδια ακόμη και στις αναρρωτικές άδειες. Οξύνονται τα προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας καθώς και κάθε άλλη πτυχή της εργασιακής μας καθημερινότητας.

Η στάση όλων των άλλων συνδικαλιστικών δυνάμεων είτε αφορά παρατάξεις είτε δήθεν ακομμάτιστους, «ανεξάρτητους»  παρά τις όποιες επιμέρους διαφορές τους, συγκλίνει στο ότι έβαλαν πλάτη στην αντεργατική επίθεση προσπαθώντας να καθησυχάσουν τους εργαζόμενους , απείχαν από την οργάνωση αγώνων, σε αντιδιαστολή με τις διαθέσεις των συναδέλφων που έδειξαν στη Γ.Σ. με αφορμή το ασφαλιστικό. Στην προσπάθεια τους να ξεπλύνουν την ενσωμάτωση τους, την στήριξη τους στην εργοδοσία, κατέστησαν το σωματείο γραφειοκρατικό μηχανισμό ασχολούμενοι με ζητήματα που είναι αρμοδιότητα της διοίκησης και του ΟΑΣΑ.

  • Το ίδιο χρονικό διάστημα η ΔΑΣ με τη δράση της προσπάθησε να αναδείξει και να κατευθύνει τη πάλη των συναδέλφων ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο. Κόντρα σε όλες τις άλλες δυνάμεις προτείναμε στους εργαζόμενους διεκδικητικό πλαίσιο που απαιτεί την κάλυψη των απωλειών που είχαμε στη διάρκεια της κρίσης. Η ΔΑΣ είναι η μόνη δύναμη που έχει θέση για ένα συνδικάτο στην ΟΣΥ, ενάντια στην πολυδιάσπαση που ταλανίζει το εργατικό κίνημα.
  • Σε συνεργασία με λαϊκούς φορείς κάναμε συγκεκριμένες προτάσεις στον ΟΑΣΑ για δημιουργία νέων γραμμών κόντρα στις κυβερνητικές προθέσεις για μείωση του έργου.
  • Αξιοποιήσαμε κάθε δυνατότητα για αποτελεσματική υπεράσπιση των συναδέλφων στο πειθαρχικό. Κατά γενική ομολογία των συναδέλφων «κάτι έχει αλλάξει» ως προς την επιβολή ποινών άνευ λόγου και αιτίας!!
  • Καταγγείλαμε και πετύχαμε όχι μόνο να σταματήσει η επιβολή  κατ’ οίκον ελέγχου κατά τη διάρκεια αναρρωτικής άδειας αλλά και να απαλειφθεί από τον κανονισμό προσωπικού. Αυτή την περίοδο οι δυνάμεις μας στέκονται ενάντια στη προσπάθεια της επιτροπής του ΕΟΠΠΥ να περικόψει αναρρωτικές άδειες. Η καταγγελία μας στο υπουργείο είναι μια πρώτη ενέργεια.
  • Δώσαμε αγώνα να αφυπνίσουμε το κλάδο για τις συνέπειες του νέου «ασφαλιστικού» νόμου. Συμμετείχαμε με τη παρουσία μας στη διήμερη κατάληψη του ΠΑΜΕ στο υπουργείο εργασίας .
  • Προτείναμε και καταφέραμε να πάρουμε απόφαση από το ΔΣ του σωματείου για στήριξη των αγροτικών κινητοποιήσεων. Στελέχη μας συμμετείχαν σε κλιμάκιο που πήγε στα μπλόκα σε ένδειξη συμπαράστασης.
  • Μέσα από τη διαδικασία της πάλης ενάντια στα αντιλαϊκά σχέδια συγκροτήσαμε επιτροπή αγώνα με στόχο την συσπείρωση των συναδέλφων γύρω από τις ταξικές δυνάμεις, ώστε πιο οργανωμένα, πιο μαζικά να κατευθύνουμε την πάλη μας.
  • Δεν αφήσαμε εκτός της δράσης μας προβλήματα της καθημερινότητας, η δράση μας προσπάθησε να δείξει στους συνάδελφους πως πρόκειται για συνέπειες κεντρικών πολιτικών επιλογών, και δεν αντιμετωπίζονται μεμονωμένα παρά μόνο με ολοκληρωμένο πλαίσιο διεκδίκησης.

Συνάδελφε-σα , σε λίγες μέρες καλείσαι να αναδείξεις με την ψήφο σου νέα διοίκηση στην Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ

Κριτήριο για την ψήφο σου πρέπει να είναι η ίδια σου η πείρα για την στάση της κάθε παράταξης. Οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη από Σωματεία που να αντιπαλεύουν τις αντεργατικές πολιτικές του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων , να παλεύουν για τα προβλήματα και τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αγωνιστική κατεύθυνση.

Η ΔΑΣ είναι η μόνη παράταξη που με τη δράση της παλεύει ενάντια στη λογική της ανταγωνιστικότητας, της εμπορευματοποίησης της συγκοινωνίας, της λειτουργίας στη βάση της σχέσης κόστους-κέρδους, λογικές που οι άλλες παρατάξεις με τη δράση τους έχουν αποδεχτεί και με τις οποίες βγαίνουν χαμένοι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ και οι εργαζόμενοι χρήστες των Μέσων.

Μην αφήσεις κανένα να παίξει με την ίδια σου τη ζωή, με την υγεία σου, με την οικογένεια σου, με τα εργασιακά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και που άμεσα και με επιτακτικό τρόπο θέλουν να τα ξαπλώσουν στο «κρεβάτι του Προκρούστη» για να τα κοντύνουν κατά πως συμφέρει τους επιχειρηματικούς ομίλους που ξερογλείφονται.

Στις Αρχαιρεσίες ψήφισε ΔΑΣ  

Πάλεψε μαζί μας για:

ΚΡΑΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ(ΣΕ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΡΜΟΥΣ).

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΚΑΤΑ 50%. ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ, ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΣΣΕ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ.

 

                  Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς ΔΑΣ-ΟΑΣΑ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός