Πηγή: Eurokinissi
«Όπλο των εργατών είναι η απεργία, δεν την παραδίδουμε στην εργοδοσία» ήταν το μήνυμα που έστειλαν το ΠΑΜΕ και εργατικά Συνδικάτα της Αθήνας κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας.
Με την κινητοποίησή τους απάντησαν αγωνιστικά σε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας να αλλάξουν προς το χειρότερο το συνδικαλιστικό νόμο, ιδιαίτερα τις διατάξεις που ισχύουν για την κήρυξη μιας απεργίας, όπως προβλέπεται στην 3η αξιολόγηση. «Στο γύψο δε θα βάλετε την απεργία, καμιά υποταγή στην πλουτοκρατία», βροντοφώναξαν εργαζόμενοι και άνεργοι.
Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο Βάλσαμος Συρίγος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η κινητοποίηση είναι μια πρώτη απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης να χτυπήσει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Παράλληλα κατήγγειλε το νέο εργατικό δυστύχημα στο Κορωπί.
Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, τόνισε ο Παναγιώτης Κατάρας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου – Χάρτου, σημειώνοντας ότι αν τα σχέδια της κυβέρνησης έρθουν στη Βουλή, οι εργαζόμενοι θα απαντήσουν με γενική απεργία.
Το φιλικό περιβάλλον για το κεφάλαιο, που πρεσβεύει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και η ΝΔ, σημαίνει εχθρικό μέλλον για τους εργαζόμενους, επισήμανε ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων σε Επισιτισμό – Τουρισμό και Ξενοδοχεία Ν. Αττικής.
Ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, κατήγγειλε το γεγονός ότι δεν έγινε καμία συνάντηση με την υπουργό Εργασίας, σημειώνοντας ότι «εξαφανίστηκε». Προειδοποίησε ότι την επόμενη φορά, το εργατικό κίνημα δεν θα έρθει για μια απλή παράσταση διαμαρτυρίας, αλλά θα την περιμένει στο γραφείο της. Κάλεσε σε συμπόρευση με το ΠΑΜΕ, για την υπογραφή ΣΣΕ, ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα.
Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να οργανώσουν την ενημέρωση και την αντίσταση στους χώρους δουλειάς, με Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, συσκέψεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, κινητοποιήσεις κάθε μορφής. Με την ανακοίνωση των σχεδίων της κυβέρνησης να κλιμακώσουν με πικετοφορίες και συλλαλητήρια. Κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία να πάρουν απόφαση και να προετοιμάζονται για γενική απεργία όταν η κυβέρνηση αποφασίσει να φέρει νόμο για τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης.