ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1 logo

ΑΘΗΝΑ 15/11/2017

Με αφορμή άρθρο εφημερίδας (Καθημερινή) για της απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην αστική συγκοινωνία κάνουμε γνωστό πως η εφημερίδα (όπως και άλλες) εκμεταλλεύεται το εκφυλιστικό κλίμα που έχουν δημιουργήσει οι πλειοψηφίες των σωματείων για να χτυπηθεί ακόμα πιο αποφασιστικά η οργανωμένη δράση των εργαζομένων και το απεργιακό τους δικαίωμα.

Οι συντάκτες αυτής της εφημερίδας δεν χάνουν ευκαιρία να επιτεθούν σε όποιο τμήμα της εργατικής τάξης αγωνίζεται για την ζωή του, για τα δικαιώματά του.
Η χολή τους εκπορεύεται από τον πολιτικό καθοδηγητή τους, την Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, και είναι η προσταγή των αφεντικών τους για »Άκρα του τάφου σιωπή» στους εργασιακούς χώρους.

Σε αυτό το στημένο έργο »Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει’’ πρώτη ευθύνη έχουν οι συνδικαλιστές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που δίνουν »πάσα» για να εφαρμοστούν τα σχέδια του κεφαλαίου και να τελειώνουν με το οργανωμένο εργατικό κίνημα. Άλλωστε ο επερχόμενος συνδικαλιστικός νόμος είναι ένα από τα πολλά προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου που συμφώνησαν και ψήφισαν όλοι μαζί. ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΑΝΕΛ.

Η απάντηση του κλάδου πρέπει να είναι:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΠΑΛΙΟΣ ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ του Π.Α.ΜΕ.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός