ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΔΑΣ-ΟΑΣΘ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ



ΔΑΣ ΟΑΣΘ Logo

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    9-1-2018                                                                     

Προς τον πρόεδρο και το Δ.Σ. του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ

Θέμα: 24ωρη Απεργία την Παρασκευή 12-1-2018 και συλλαλητήριο την Δευτέρα 15-1

Συνάδελφοι, εμείς οι εργαζόμενοι και συνολικά ο Ελληνικός λαός πρέπει να δώσουμε μαχητική απάντηση στο πολύνομοσχέδιο της κυβέρνησης που θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την δυστυχία και τη φτώχεια που ζει ο λαός.

Ανάμεσα στα δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα ξεχωρίζει:

  • Η ουσιαστική κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος για τα πρωτοβάθμια σωματεία – που μας αφορά άμεσα ως συνδικάτο εργαζομένων
  • Η επέκταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών -πέρα από τα χρέη προς τις τράπεζες-και προς το δημόσιο (εφορία-ασφαλιστικά ταμεία κλπ.) – που μας αφορά άμεσα καθώς πολλοί συνάδελφοι μας με βάση τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια βρίσκονται σήμερα χρεωμένοι
  • Η παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων ή ελεγχόμενων από το δημόσιο οργανισμών και επιχειρήσεων – που μας αφορά άμεσα καθώς εργαζόμαστε σε έναν τέτοιο οργανισμό όπως ο ΟΑΣΘ που μετά την εκκαθάριση θα πάει για ξεπούλημα 

Οι παρατάξεις (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και το ΜΕΤΑ του ΣΥΡΙΖΑ) που πλειοψηφούν σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με διάφορα προσχήματα απέρριψαν την πρόταση των ταξικών δυνάμεων (ΠΑΜΕ)  για απεργία την Παρασκευή 12-1.

Πρόκειται για καθαρή προδοσία!!

Με τη στάση τους όχι μόνο βοηθούν την κυβέρνηση να περάσει χωρίς αντιδράσεις τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα αλλά στην ουσία συμφωνούν με αυτά τα μέτρα αφού δεν προτείνουν τίποτα εναντίον τους!!  

Οι εργοδότες και η κυβέρνηση είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα περάσουν το νέο πακέτο μέτρων «χωρίς να βραχούν»!

Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.
Να πάρουν αποφάσεις στους χώρους εργασίας και να ενισχύσουν τις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Το δικαίωμα στην απεργία είναι αδιαπραγμάτευτο!!

Μέχρι σήμερα αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία έχουν πάρει:

  •  Εργατικά Κέντρα : Πειραιά, Λάρισας, Νάουσας, Λαμίας, Αγρινίου, Άρτας, Φωκίδας, Κεφαλλονιάς, Ζακύνθου και ακολουθούν και άλλα.
  •  Ομοσπονδίες :  Οικοδόμων, Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γάλακτος-Τροφίμων, Τύπου-Χάρτου, Λογιστών, Ιματισμού-Κλωστοϋφαντουργίας κ.α.
  • Δεκάδες Πρωτοβάθμια σωματεία σε όλη τη χώρα

Για τους παραπάνω λόγους προτείνουμε ως Συνδικάτο να πάρουμε απόφαση και να συμμετάσχουμε στην 24ωρη απεργία την Παρασκευή 12-1 στις 12:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου και τη Δεύτερα 15-1 στο Συλλαλητήριο στις 18:30 στον ίδιο χώρο.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΑΣ ΟΑΣΘ

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός