Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ολοκληρώνει την βρώμικη δουλειά που ξεκίνησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.ΔΑΣ - ΟΑΣΑ logo

Αθήνα 03/04/2018

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ολοκληρώνει την βρώμικη δουλειά που ξεκίνησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Στα πλαίσια της «αξιοποίησης» και της «ανάπτυξης» όπως λένε, παραδίδουν την περιοχή του Ελληνικού σε ντόπιους και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους, συμπεριλαμβανομένης και της έκτασης του αμαξοστασίου της ΟΣΥ (πρώην ΕΘΕΛ).

Η κυβέρνηση, μέσω της διοίκησης έχει το θράσος όχι μόνο να στέλνει τελεσίγραφο για το κλείσιμο του αμαξοστασίου στις 30 Ιουνίου, αλλά να ζητάει και από τους εργαζόμενους την συμβολή τους σε αυτό.

Δηλαδή, όχι μόνο διαλύει την συγκοινωνία των νοτιανατολικών περιοχών της Αττικής, όχι μόνο διαλύει τα σπίτια των εργαζομένων, όχι μόνο ετοιμάζει βίαιες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, όχι μόνο ετοιμάζει νέο πάμφθηνο εργατικό δυναμικό για τους περιβόητους «επενδυτές» αλλά ζητάει και την βοήθειά μας σε αυτό το έγκλημα.

Κυβέρνηση και διοίκηση περίμεναν να τελειώσουν οι εκλογές του συνδικάτου για να δρομολογήσουν την τελική φάση του κλεισίματος του Αμαξοστασίου.

Η ΔΑΣ προειδοποίησε έγκαιρα τους συναδέλφους σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ, για αυτές τις εξελίξεις.

Δηλώσαμε και δηλώνουμε σε Διοίκηση, Υπουργείο και Κυβέρνηση ότι το Αμαξοστάσιο ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε αγώνα για ανοιχτό αμαξοστάσιο, για φθηνή, συχνή και αξιόπιστη συγκοινωνία, όχι μόνο στο παραλιακό μέτωπο, αλλά σε ολόκληρο τον νομό Αττικής.

Απαιτούμε από τις πλειοψηφίες των σωματείων σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ να συνεδριάσουν άμεσα τα Διοικητικά τους συμβούλια, να συγκαλέσουν γενικές συνελεύσεις, παίρνοντας αποφάσεις για κινητοποιήσεις.

Καλούμε τους μαζικούς φορείς, όχι μόνο των νότιων περιοχών, αλλά όλης της Αττικής, σωματεία εργαζομένων, συνταξιούχους, μαθητές, φοιτητές, δημοτικά συμβούλια να πάρουν αποφάσεις ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ενάντια στο κλείσιμο του αμαξοστασίου.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός