ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ 5ΜΗΝΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ



ΚΑΛΕΣΜΑ

1η ΜΑΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 10:00 π.μ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Γιορτάζουμε την Εργατική Πρωτομαγιά. Η 1η Μάη δεν είναι αργία είναι Απεργία. Τιμάμε τον αγώνα των εργατών του Σικάγου που οργάνωσαν την Πρωτομαγιά του 1886 απεργία με αίτημα την 8ωρη εργάσιμη μέρα και διαδήλωση που κατέληξε σε αιματηρή σύγκρουση με την αστυνομία.

Αποτελεί σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Η Πρωτομαγιά γιορτάζεται σαν μέρα διεθνιστικής αλληλεγγύης των λαών και πάλης για την ειρήνη.

Με παρακαταθήκη τους αγώνες της εργατικής τάξης συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και να παλεύουμε σήμερα κατά των αντιλαϊκών μέτρων είτε με μνημόνια είτε χωρίς, συνολικά κατά της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής και κατά της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ. Μιας πολιτικής που είναι εντολή μονοπωλίων ξένων και ντόπιων. Η πολιτική αυτή είναι υπεύθυνη για την κρίση, για την όξυνση των προβλημάτων που πλήττουν τα λαϊκά στρώματα. Τέτοια προβλήματα είναι η ανεργία, η εξαθλίωση, οι συντάξεις πείνας, η κακοπληρωμένη εργασία, οι ακριβοπληρωμένες και χαμηλής ποιότητας παροχές υγείας και παιδείας, οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις. Με τις ανατροπές αυτές παίρνουν πίσω κατακτημένα με αίμα δικαιώματα όπως το 8ωρο, τη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Τα δικαιώματά μας γίνονται με αυτά τα μέτρα ελαστικές σχέσεις εργασίας, 4ωρα, 5μηνα, με ατομικές συμβάσεις εργασίας μιας μέρας. Σε αυτό το μέλλον που μας ετοιμάζουν λέμε όχι.

Γι’ αυτό χρειάζεται εργατική αλληλεγγύη και να προωθήσουμε πιο αποτελεσματικά την ενότητα της εργατικής τάξης για την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, να οργανώσουμε τη δική μας αντεπίθεση. Να δημιουργήσουμε τους όρους για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης. Να γυρίσουμε τις πλάτες και να απομονώσουμε τις ξεπουλημένες εργοδοτικές, συνδικαλιστικές δυνάμεις.

Χωρίς εμάς δε μπορεί να υπάρξει πλούτος. Δίχως, όμως, τους καπιταλιστές, μιας χούφτας παρασίτων, μπορεί.

Γι’ αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς μαζί με το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα στις 10:00 π.μ.

Ζήτω η 1η Μάη!
Ζήτω η παγκόσμια εργατική τάξη!

Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων στα 5μηνα προγράμματα του ΟΑΕΔ στον ΟΑΣΑ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός