ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΟΝΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ



FBLogo

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 30/06/14

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφισσες και Συνάδελφοι,

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την κατάφωρη παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και της συλλογικής σύμβασης από την Διοίκηση της εταιρείας που δίνει το δικαίωμα στο διευθυντή και στους προϊστάμενους του γραφείου κίνησης για την μη χορήγηση των γονικών αδειών.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την μη χορήγηση γονικής άδειας σε συναδέλφισσα στο Μπραχάμι. Μετά από αλλεπάλληλες αιτήσεις της, η συνάδελφος έκανε χρήση της άδειας όπως έχει ειπωθεί από το συνδικάτο, (μετά τις τρεις αιτήσεις παίρνουμε την άδεια και ενημερώνουμε το συνδικάτο), η συνάδελφος έφερε το απαιτούμενο δικαιολογητικό.

Η προστασία και η ανατροφή των παιδιών είναι ευθύνη ολόκληρης της κοινωνίας.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ την προσπάθεια τρομοκρατίας από τη διεύθυνση και τους προϊσταμένους του αμαξοστασίου δίνοντας κλήση σε απολογία στη συνάδελφο που έπραξε το νόμιμο δικαίωμα της.

Η ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ τόσο απ΄ την ΕΠΙΤΡΟΠΗ Π.Α.ΜΕ του Α/Σ όσο και του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ είχε ως αποτέλεσμα να παρθεί πίσω η κλήση.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την μη χορήγηση κανονικής άδειας μίας ή δύο ημερών στους συναδέλφους. Όπως έχουμε διαπιστώσει σε αρκετές περιπτώσεις η άδεια δίνεται με την εκβιαστική απειλή ότι πρέπει ο συνάδελφος να δουλέψει μεταφερόμενο ρεπό.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Τα προβλήματα μας καθημερινά διογκώνονται τόσο στην εργασία μας όσο και σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας μας. Τις λύσεις δεν μπορεί να τις δώσει ο καθένας μόνος του γιατί τα προβλήματα είναι ίδια για όλους μας.
Όπλο μας είναι η μεταξύ μας αλληλεγγύη, η συνειδητοποίηση ανάγκης για ενότητα και οργάνωση του αγώνα μας τόσο ενάντια στην κυβέρνηση, την τρόικα, την Ε.Ε, όσο και απέναντι στην πολιτική της Εταιρείας και την επιμονή των προϊσταμένων να αρνούνται να δώσουν στους εργαζόμενους ότι απέμεινε από εργατικό δικαίωμα.

Μας οδηγούν μέσα από αυτές τις τακτικές σε παραπέρα αδιέξοδα και απόγνωση.
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ.

ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ. Ελάτε να μας καταγγείλετε ανοιχτά τέτοια φαινόμενα και μαζί να τα σταματήσουμε.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΣΟΛΩΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α.Μ 7197
ΛΟΥΚΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ Α.Μ 2790
ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ ΦΩΤΕΙΝΗ Α.Μ 0881

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός